Ivona Milinović za izbacivanje iz HDZ-a optužila dojučerašnje kolegice i kolege iz stranke

Foto: Pixsell/Riječanin

Riječka gradska vijećnica i dojučerašnja članica HDZ-a poručila je danas kako će se žaliti na odluku o bezuvjetnom isključenju iz HDZ-a

Gradska vijećnica Ivona Milinović potvrdila je novinarima danas pred riječkom Gradskom vijećnicom kako je zaprimila odluku Časnog suda primorsko-goranskog HDZ-a o isključenju iz stranke.  Najavila je da će se žaliti, a cijeli njezin nastup pred novinarima odavao je dojam osobe u kojoj “kuha” i koja će se boriti do kraja kamko bi “istjerala svoje”. Hoće li u tome uspjeti, ostaje nam za vidjeti.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Podsjetimo, nakon sve sile javnih osuda zbog njezinih nes(p)retnih izjava o Srbima i vrbama, Ivona Milinović je krajem listopada smijenjena s dužnosti predsjednice Odbora za nacionalne manjine Gradskog vijeća, nakon što je dala neopozivu ostavku. Početkom prosinca isključena je i iz matične stranke odlukom Časnog suda primorsko-goranskog HDZ-a – na temelju prijave riječkoga Gradskog odbora HDZ-a.

Milinović je istaknula da ta odluka nije pravomoćna te da će stupiti na snagu tek ako je potvrdi i Visoki sud časti HDZ-a, kojem će se žaliti. Rekla je i da nije dobila pravo na obranu. Ustvrdila je da su njezine izjave izvučene iz konteksta te da joj je namjera bila sasvim suprotna, osuditi šovinizam.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Tražila sam da mi se dostavi postupovnik o radu časnih sudova, a u županijskom Sudu časti su odbili moj zahtjev uz obrazloženje da nisam dokazala da postupovnik nemam, što je sramotna konstatacija. Sudi mi se prema dokumentu koji nemam, koji je sakriven i nije javno objavljen, a i njihovo obrazloženje se temelji na tom postupovniku”, rekla je a prenosi Hina.

Na pitanje novinara kako glasi obrazloženje odluke o isključenju, Milinović je odgovorila kako je obrazloženje dugačko te je ponovila da nije dobila priliku za obranu i uvid u postupovnik.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Najprije je, dodala je, razmatrala da se ne žali Visokom sudu časti, ali je ipak odlučila to učiniti “radi svih poštenih i časnih članova koje se – zbog pojedinaca koji se ne drže propisa, zakona i reda – zove kradezeovcima, a 95 posto članova su pošteni i časni ljudi koji nemaju nikakvu korist od stranke”.

Milinović: To je lokalna kuhinja

“Ovaj postupak je bila lokalna kuhinja da bi me se onemogućilo sudjelovati u unutarstranačkim izborima. Tajming je izabran da bi se naštetilo kampanji Kollinde Grabar-Kitarović, a posredno i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću, kako bi ga se poslije okrivilo za loš rezultat na predsjedničkim izborima”, ustvrdila je.

“Svima koji su ovo skuhali poručujem – nećete uspjeti. Kolinda Grabar-Kitarović će biti ponovno naša predsjednica. Nećete uspjeti u pokušajima da uvjerite članove HDZ-a da trebaju glasati za nekog drugog kandidata jer je minimum moralne obaveze podržati vlastitu kandidatkinju”, rekla je Milinović.

Članovima HDZ je poručila da se ne boje i budu hrabri jer, kako je rekla, Hrvatsku nisu stvarali poslušnici i poltroni, nego časni i hrabri ljudi, branitelji, s Franjom Tuđmanom.

Smatra da je prema stranačkom statutu i dalje članica HDZ-a te neće govoriti o mandatu HDZ-ove vijećnice u riječkome Gradskom vijeću dok Visoki sud časti konačno ne odluči o njezinu mogućem isključenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari