RIJEKA ZNAČI LJUBAV

Iza poruke iz riječkog parka krije se prekrasna priča: “Ljubav će pobijediti koronu!”

Foto: Riportal.hr

Netko bi pomislio da imati rođendan na 1. april nije najsretnija mogućnost, no junakinji naše priče upravo na taj datum stižu najljepši darovi

A ovaj današnji dar spada među one posebne!

“Izašla sam ujutro, to je dnevna rutina, prošetati psa do parka Giordano Bruno u mojoj Osječkoj, a onda se zaprepastila vidjevši ručno izrađeni transparent, zapravo plahtu, na kojoj je ispisano – “Niti Covid-19 u zraku spriječiti me neć jer ti si moj izvor ljubavi i sreće! Sretan rođendan“. Znala sam da je to namijenjeno meni, natpis je nepogrešivo pozicioniran na “moju” ogradu, a nema baš puno ljudi iz moje ulice rođendan na 1. april. Pored toga, i rukopis mi je bio itekako poznat…!”, u jednom dahu nam je ispričala riječka studentica koja je ipak željela ostati anonimna – nazovimo ju “Petra“.

Za iznenađenje koje joj je uljepšalo dan zaslužan je njezin dečko, nazovimo ga “Romano“. Oboje u ranim dvadesetim godinama života, žive svoju ljubav u vrijeme pandemije koronavirusa onako kako najbolje znaju – rastavljeni prebivalištem u gradu i općini, najviše se dopisuju, telefoniraju, “skajpaju”… tek tu i tamo nađu se i uživo. “No ljubav će pobijediti sve, pa i ovaj koronavirus“, složili su se u izjavi za Riportal Petra i Romano!

“Viđamo se rjeđe no ranije, razumljivo, i oboje čeznemo za trenucima kada ćemo se vidjeti. Zbog cijele ove situacije prije neku noć nisam mogao spavati, razočaran jer su naši planovi o velikoj proslavi Petrina rođendana – propali, sve zbog koronavirusa. Razmišljao sam čime bi ju mogao iznenaditi, i na pamet mi je pala ova ideja s porukom u parku. Petra je danas bila oduševljena iznenađenjem!”, ispričao nam je Romano kojemu je za izradu transparenta bilo potrebno tek malo vremena, plahta i boja, ali je dugoročni učinak – fantastičan.

Foto: Riportal.hr

Naravno, nije to bio jedini dar od Romana kojega je Petra dobila danas, ali je sigurno onaj kojeg će najdulje pamtiti!

“Kada je na Riportalu objavljena priča o poruci u parku, nismo mogli vjerovati koliko je brzo postala viralna! Dijeli se po društvenim mrežama, i mnogi prijatelji već su nas kontaktirali s pitanjem – radi li se ovdje o nama”, priznala nam je Petra i zamolila da prenesemo njezinu važnu poruku mladima u ovo doba korona-krize:

“Mladi smo, studenti, teško nam je, ali znamo da nismo sami. Mnogi mladi danas solidarno s ostatkom zajednice proživljavaju ove teške trenutke, posebno je teško nama koji smo razdvojeni i viđamo se rijetko. No izdržat ćemo! Nadamo se da će koronavirus što prije iščeznuti da se možemo vratiti jedni drugima, druženju s prijateljima, sjedenju u parku i svemu onome što smo neki od nas prihvaćali “zdravo za gotovo”, a sada znamo koliko je to vrijedno, koliko je svaki dan važan i koliko treba uživati u svakom trenutku koji nam ovaj život pruža”, u dahu je poručila Petra.

Jako lijepa poruka – ne samo mladima – za kraj ove, još jedne jedinstvene, lijepe riječke priče koja nam je uljepšala još jedan dan u korona-krizi!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views