JADRANSKI TRG Fontane zablistale novim sjajem uz smanjen utrošak struje!

Foto: Riportal

Prema planu održavanja komunalne infrastrukture u 2019. godini, završena je temeljita obnova obje fontane na riječkom Jadranskom trgu

Radovi su obuhvatili temeljitu obnovu električnih i strojarskih dijelova obje fontane na Jadranskom trgu. Fontane su dodatno automatizirane, uvedena je efektnija iluminacija, a istovremeno su smanjeni troškovi električne energije.

(FOTO, VIDEO) Fontana na Jadranskom trgu u novome ruhu!

Naime, zamijenjeno je postojećih sedam dotrajalih motora i metal halogenih rasvjeta, kao i prateća neadekvatna ili dotrajala električna oprema. Postojeća rasvjeta uključivala je dvadeset lampi po fontani svaka snage 70 W, a zamijenjena je s LED-RGB rasvjetom koja ima mogućnost mijenjanja boje svjetla.

Nova rasvjeta uključuje sedamnaest lampi po fontani, svaka snage 22 W. Zamijenjen je i centralni upravljački uređaj svake fontane kojim se regulirao način i vrijeme rada pojedinih vodnih i svjetlosnih efekata.

Tijekom obnove izvedeno je programiranje, dobava i ugradnja odgovarajućih nivostat sondi za ispravan rad automatike, transformatora, 34 kom LED svjetiljki s mogućnošću mijenjanja boja te ostale prateće električne opreme s prethodnom zamjenom postojeće.

Izrađen je program za upravljanje fontanama s mogućnošću daljinskog pristupa preko Internet sučelja, izrađeno je sučelje za daljinski pristup te dobava i ugradnja pratećih električnih i informatičkih uređaja za upravljanje.

Projekt fontana na Jadranskom trgu dovršen je u svibnju 2002. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari