Jedinstveni spektakl: 500 zvončara na Čavlima izvest će “Zvončarsku simfoniju”!

500 atraktivnih zvončara iz Hrvatske i europskih zemalja na Čavlima će, nakon velike povorke, pod dirigentskom palicom Zorana Majstorovića, izvesti “Zvončarsku simfoniju”

Brojna događanja ove će se godine održati u Rijeci i okolici, a jedno od najintrigantnijih stiže već početkom veljače. “Zvončarskom simfonijom” na Čavlima 9. veljače u 12 sati počet će “Festival susjedstava”!

Spektakularno finale velike povorke

Nakon svečanog otvorenja, na Trgu hrvatskih branitelja, gdje će biti smještena glavna pozornica, počet će jedinstvena zvončarska smotra koja će okupiti petstotinjak atraktivnih sudionika. Na Čavlima će okupljeni vidjeti fantastične tradicijske maske iz Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Bugarske i Makedonije.

Velika povorka proći će glavnom prometnicom od Osnovne škole Čavle do Trga hrvatskih branitelja, iza Doma kulture, gdje okupljene čeka neponovljiv doživljaj. Naime, u spektakularnom finalu, oko 15:30, pod dirigentskom palicom Zorana Majstorovića, svi sudionici će izvesti “Zvončarsku simfoniju”.

Besplatan prijevoz od Rijeke do Čavala

Svakako treba napomenuti kako, zbog velikog interesa, uz redovan gradski prijevoz Rijeka 2020 organizira i besplatan prijevoz iz Rijeke do Čavala. Autobus “Rijeka 2020” kreće s Jelačićevog trga u 10:20 i u 11:20, a vraća se u 17:15 i 18:15.

“Festival susjedstava” dio je programskog pravca 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020. Spomenuti treba kako će pretprogram u susjedstvu Čavle početi već u ponedjeljak 3. veljače u 12 sati, kada će u Domu kulture biti otvorene čak tri zanimljive izložbe i to: “Izložba tradicijskih maski Europe”, izložba dječjih radova na istu temu te izložba fotografija Grobničkih dondolaša.

Čavjanski maškarani tanci uz Grooverse

U petak 7. veljače u 17 sati u grobničkom će Kaštelu biti otvorena izložba “Europski umjetnici u Grobniku”, a istog dana u 19 sati u Domu kulture Čavle održat će se Svečana skupština povodom 20. obljetnice Grobničkih dondolaša.

U subotu, 8. veljače, na rasporedu je tradicionalni “Maškarani Platak”. Povorka od Malog do Velog doma, gdje će maškare snage odmjeriti u zabavnim igrama, kreće u 12 sati. Istog dana, u isto vrijeme, kreće i 6. Grobnički maškarani autorally s međunarodnim predznakom.

U večernjim satima maškare će “zagospodariti” Domom kulture gdje će se, s početkom u 21 sat, održati “Čavjanski maškarani tanci”. Do dugo u noć okupljeni će se zabavljati uz sjajne Grooverse. Ulaz je besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari