Kakva predstava! Opatijski Kukali danas “okušali” more pred novogodišnje kupanje

Može se reći da je ovo bila i svojevrsna “generalna proba” za tradicionalno novogodišnje kupanje Kukala na Slatini 1. siječnja

Opatijci i njihovi gosti danas su mogli uživati u neobičnom prizoru – za one koji nisu upoznati s običajima opatijskih Kukala koji ne biraju godišnje doba za kupanje u moru, a nadaleko su poznati po tradicionalnom kupanju u moru 1. siječnja.

(FOTOGALERIJA) Opatijski kukali danas otvorili kupališnu sezonu u Opatiji!

Danas je desetak Kukala upriličilo svojevrsnu “generalnu probu” za tradicionalno novogodišnje kupanje, a njihove vratolomije u moru pratilo je mnoštvo Opatijaca i gostiju od kojih su neki zauzeli i mjesta “u prvom redu do mora”, udobno zavaljeni u stolice na terasi ugostiteljskog objekta dok su pak Kukali radili na usavršavanju svoje tjelesne forme i vještina u piciginu.

Svakome njegovo zadovoljstvo!

Opatijski Kukali

Podsjetimo, Opatijski kukali prerasli su u velike turističke promotore grada pa je njihova “morska zdravica” uvrštena i u službeni kalendar opatijskog Adventa.

Osim kupanja u moru, sudjeluju i u manifestacijama kao što su Opatijski karneval, Opatija carski grad te Balinjerada u kojoj članovi u moru jašu drvene morske konjice te kopljima od bambusa gađaju balinjerade za punte.

Vesela družina kupa se tijekom cijele godine, zimi vikendima, čime, kažu, promiču zdravlje budući da je znanstveno dokazano kako kratkotrajno kupanje u hladnoj vodi ima mnoge povoljne utjecaje na zdravlje.

Foto: Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari