MJEŠTANI IZNOSILI PROBLEME

Kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac obišao MO Bulevard, Krimeja, Vojak i Trsat

Unatoč riječkoj kiši, kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac s timom svojih suradnika, okupljenih u inicijativi Da štima grad, proveo je ugodno nedjeljno jutro u druženju s građanima Mjesnog odbora Trsat

Sugrađani su iznosili svoje probleme, kao i ideje u pogledu razvitka Rijeke. Izneseno je puno dobrih ideja, neke će sigurno naći svoje mjesto među prioritetima kampanje Da štima grad, a kao glavni problem MO Trsat ostaje Dvorana mladosti.

Nekoć kultno mjesto sportskih, ali i koncertnih događanja u Rijeci čeka svoje bolje dane.

– Brojni građani nisu zadovoljni kako Dvorana mladosti danas izgleda. Imaju dojam da se u nju ulaže malo novca. Korisnici nisu baš zadovoljni uvjetima treniranja. Žale se da krov propušta kišu, da nema grijanja, da brojni tuševi ne rade… To je bilo žalosno za čuti, prepričava Štimac neke od razgovora s građanima na Trsatu.

U subotu je pak kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac sa svojim suradnicima obišao MO Bulevard, Vojak i Krimeja. Nedostatak parkirnih mjesta, zapuštena školska igrališta i fasade, neki su od problema s kojima se susreću stanovnici ovih mjesnih odbora.

Ekipa Da štima grad prvo se zaustavila na Trgu braće Mažuranića, gdje su građani ukazali na veliki problem, to je nedostatak parkirnih mjesta u njihovom susjedstvu. Trg braće Mažuranića iskorišten je kao veliki parking, ali upravo iz tog razloga gubi svoju osnovnu funkciju trga.

Pred puno godina građanima mjesnog odbora Bulevard obećano je veliko etažno parkiralište, ali realizaciju tog projekta nisu dočekali.

Sušačka ljepotica, Prva sušačka hrvatska gimnazija jedno je od glavnih obilježja ovog dijela grada. Nažalost, igrališta kod škole izgledaju krajnje zapušteno. Prostora je mnogo, ali iskorištenost i funkcionalnost školske ‘okućnice’ je na minimumu.

– Jedan od naših prioriteta je uređivanje takvih gradskih prostora gdje će mladeži grada Rijeke biti omogućena rekreacija na otvorenom, poruka je kandidata za gradonačelnika Štimca.

Mnogi građani važnim ocjenjuju revitalizaciju stadiona ‘Krimeja’ i naglašavaju da se ne bi požalili na još pokoje parkirno mjesto. Igralište ‘Velebit’ u Marohnićevoj ulici, srce je Vojaka. Godinama mu je potrebno preuređenje, malen projekt koji bi ga oživio i uljepšao život mladima koji tamo provode veliki dio slobodnog vremena.

Svaki mjesni odbor našeg grada ima različite potrebe, s tom mišlju planiramo naše aktivnost. Naime, svaki vikend posjećivat ćemo mjesne odbore i poslušati prijedloge naših sugrađana, poruka je tima okupljenog oko Davora Štimca i njegove kampanje Da štima grad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari