KANTRIDA VESELJA: Gotovo 500 malih sportaša na 17. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića grada Rijeke

Kao i na pravim Olimpijskim igrama, festival je svečano otvoren predstavljanjem publici, paljenjem plamena bakljom i prisegom olimpijskoj zakletvi

Na stadionu Kantrida održano je sportsko natjecanje na kojem su se natjecala četiri riječka vrtića – Sušak, Maestral i Potok i Mali princ.

U subotu se na Kantridi natjecalo 480 mališana u šest disciplina – trčanje na 50 metara, štafeta 4×25 metara, bacanje loptice u dalj, skok u dalj, potezanje konopa za djevojčice i mali nogomet za dječake. Kao i na pravim Olimpijskim igrama, festival je svečano otvoren predstavljanjem publici, paljenjem plamena bakljom i prisegom olimpijskoj zakletvi.

Sportski dio natjecanja otvorio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je došao podržati najmlađe sportaše te kazao kako se među njima zasigurno nalaze i oni koji će postati pravi olimpijski natjecatelji, a u ceremoniji otvorenja sudjelovao je i predsjednik Riječkog sportskog saveza i predstavnik Kluba riječkih olimpijaca Samir Barać.

Ukupni pobjednik natjecanja je ekipa dječjeg vrtića Mali princ, a drugo i treće mjesto zauzele su ekipe Sušak 1, odnosno Potok 1, a najbolji će se natjecati na natjecanju županijske razine koje će se održati 19. svibnja u Munama.

Gradsku razinu Olimpijskog festivala, natjecanja koje se zbiva sukladno propozicijama Hrvatskog olimpijskog odbora, organizirali su Riječki sportski savez i Dječji vrtić Rijeka uz pokroviteljstvo Grada Rijeke. Cilj manifestacije koja se odvija već 17 godina je poticanje olimpijskog duha i vrijednosti, postepeno uključivanje djece u sportske aktivnosti te promocija druženja i zdravog života.

Olimpijada vrtića održava se uz financijsku pomoć sponzora i donatora: Udruge nogometnih sudaca, Udruge atletskih sudaca, Udruge UMKI te Grada Rijeke.

Foto: Grad Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views