KBC RIJEKA: Otvorena nova polivalentna angiosala na lokalitetu Sušak!

Vrijednost investicije iznosi 8,3 milijuna kuna

Danas je na Zavodu za kardiovaskularne bolesti KBC-a Rijeka u rad puštena nova, treća polivalentna angiosala koja će se koristiti za naprednu dijagnostiku i liječenje bolesti srca i krvnih žila.

Ukupna vrijednost investicije doseže 8,3 milijuna kuna. Ministarstvo zdravstva financiralo je medicinsku opremu u vrijednosti 4,8 milijuna kuna bespovratnim EU sredstvima u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Europskog fonda za regionalni razvoj.

Novouređeni kompleks sa instaliranim angiografskim monoplanarnim RTG aparatom za interventnu kardiologiju nudi dodatne dijagnostičke karakteristike kao što su integrirani intravaskularni ultrazvuk, mjerenje rezerve frakcijskog protoka i mogućnost trodimenzionalnog prikaza.

Sve te mogućnosti olakšavaju intervencije u zahtjevnim zahvatima u koronarnim arterijama, ali i precizno i brzo dijagnosticiranje strukturnih grešaka srca i velikih krvnih žila.

Zahvaljujući operativnim mogućnostima u radu nove angiosale, obrada i liječenje omogućeno je većem broju pacijenata s vaskularnim bolestima. Proširen je i multidisciplinarni tim liječnika koji djeluje kroz Koordinaciju za endovaskularnu medicinu, a sačinjavaju ga intervencijski radiolozi i kardiolozi, vaskularni i kardijalni kirurzi, neurolozi i intervencijski pedijatrijski kardiolozi.

Također, uskoro će krenuti detaljna rekonstrukcija prostora i zamjena prve angiosale stare 20-tak godina, čime će riječka bolnica u skorom periodu raspolagati s 3 jedinice koje će osigurati optimalan kapacitet i kvalitetu liječenja.

„Riječka bolnica prepoznata je po iznadprosječnim rezultatima na području liječenja kardiovaskularnih bolesti. Nova sala će značajno unaprijediti kvalitetu skrbi, što je vrlo važno s obzirom na sve veći broj pacijenata s bolestima krvožilnog sustava“, rekao je doc. dr. Tomislav Jakljević, intervencijski kardiolog i pomoćnik ravnatelja za osiguranje kvalitete pružanja medicinskih usluga.

Odjel za invazivnu i intervencijsku kardiologiju Zavoda za kardiovaskularne bolesti godišnje broji oko 4000 obavljenih interventnih kardioloških i elektrofizioloških procedura, od toga 1700 koronarnih operacija s ugradnjom stentova.

Tijekom 2018. godine hitnom invazivnom dijagnostikom i intervencijom zbrinuto je preko 300 bolesnika s infarktom miokarda.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views