LOKALNI IZBORI

Koalicija PGS/Hrvatski laburisti na Korzu predstavila svoju listu za Gradsko vijeće Grada Rijeke

Foto: Mateo Levak/Riportal

Primorsko goranski savez i Hrvatski laburisti danas u podne na Korzu prvi su put predstavili cijelu koalicijsku izbornu listu za Gradsko vijeće Grada Rijeke

Na predstavljanju su nositelj liste i kandidat za gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš te kandidati iz mjesnih odbora Zamet, Gornji Zamet, Pehlin i Orehovica – Ružica Balaban, Nikica Lenac, Vojmir Turak i Aljoša Bratuša – koji su govorili o nužnosti razvoja mjesne samouprave te iznijetli svoja stajališta o čemu sve moraju odlučivati mjesni odbori.

Prosječna starost 52 godine, četiri pripadnika četiriju nacionalnih manjina (Talijanka, Srbin, Rom i Bošnjak), 15 žena i 16 muškaraca- sažet je to pregled koalicijske liste Primorsko goranskog saveza i Hrvatskih laburista što ju je ta koalicija danas predstavila na Korzu ispred svoga izbornog šatora.

Ova naša lista uistinu je riječka lista i ona svojom formom i sadržajem vrlo jasno odražava strukturu našeg grada. Popularno je na ovim izborima govoriti kako je potrebno otvarati prostor novim ljudima. Ja sam u politici još od 1990. godine, ali je moje političko djelovanje već godinama usmjereno upravo na otvaranje prostora novim ljudima. Moje kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika dvije su mlade i visokoobrazovane žene, jedna zaposlena u javnom, druga u privatnom sektoru.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Isto tako, voli se u ovoj kampanji govoriti o poduzetnicima i poduzetništvu, a upravo sam ja jedini kandidat privatni poduzetnik, i to posljednjih 27 godina. Tako i na našoj listi imate niz poduzetnika, od Zorana Miličkovića preko Aljoše Bratuše do Ede Grubešića. Prema tome, posve nam je jasno da u gradu moramo učiniti značajne pomake što bi išli u prilog poduzetnicima“, rekao je nositelj liste i kandidat za goradonačelnika Nikola Ivaniš pa se okrenuo mladima na listi, a ima ih od 1998. godišta pa na više. Jedan od njih, mladih oslonaca, je i Toma Jelušić.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Naš Toma je visokoobrazovan, aktivan sportaš-trener, zaposlen, a on je i najmlađi izdanak čuvene sušačke, trsatske obitelji Jelušić, rođeni brat daleko najuspješnije riječke skijašice ikada, Ane Jelušić. S nama na listi je Božidarka Čerina, naša Bogica, pjevačica, najbolja debitantica na MIK-u… Dakle, ne nedostaje nam mladosti“, dodao je Ivaniš pa se okrenuo veteranima i spomenuo Sanjina Kajbu, kako je rekao, najbolji kadar i direktora kojega je „3. maj“ imao, Vlastu Sušanj, čakavsku pjesnikinju, i Vojmira Turaka, dugogodišnjeg ravnatelja Osnovne škole „Zamet“, člana Vijeća MO Zamet od prvoga dana do danas i čovjeka kojega pozna valjda čitav grad. Završio je Ivaniš nabrajanje pojedinaca s liste s Voljenom Grpcem, poznatim riječkim glazbenikom, peterostrukim pobjednikom MIK-a i pjevačem velikog broja lokalpatriotskih kvarnerskih pjesama.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Naša lista nije nikakva lista nerealnih obećanja i populizma, ona svjedoči o različitosti, kvaliteti i veličini naše Rijeke koja se ogleda upravo u ovim ljudima koji stoje pred vama. Tu smo da našu ljubav prema gradu pretočimo radeći u njegovu korist, u korist svih građanki i građana, a ne u korist povlaštenih interesnih skupina što se neki od kandidata i lista nadaju da će im poći za rukom“, zaključio je nositelj liste PGS-a i Laburista Nikola Ivaniš.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Završni dio konferencije za novinare bio je posvećem funkcioniranju mjesne samouprave na području Rijeke pa su Ivaniš te kandidati s liste Aljoša Bratuša i Nikica Lenac istaknuli da život uvijek počinje iz baze, od običnog čovjeka, a kada je organiziranost grada u pitanju, tada život grada počinje u mjesnom odboru. Sa žalošću su konstatirali da je značaj mjesnih odbora posljednjih 20-ak godina kontinuirano opadao te da je jedna od temeljnih zadaća ove koalicije u sljedećim godinama vratiti značaj, autonomiju u odlučivanju, ali i onu fiskalnu, mjesnim odborima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari