LOKALNI IZBORI

Komadina sa suradnicima predao potpise za kandidaturu za župana PGŽ

Idi na originalni članak
Foto: Mateo Levak/Riportal

Zlatko Komadina, kandidat za župana koalicije stranaka koju čine SDP, PGS, IDS, HSU i HSS, predao je danas Županijskom izbornom povjerenstvu više od 6.000 potpisa podrške građana te listu kandidata za Županijsku skupštinu

Oglas

Kako je rekao Zlatko Komadina, ”’Predano je preko 6000 potpisa koji svjedoče o velikom povjerenju građana u mene osobno, ali i u listu koju predvodim.”

”Današnji kišni dan, a kiša je simbol plodnosti, govori i o tome da to povjerenje raste  i duboko se nadam da će ovakav odaziv biti i na dan izbora. Hvala vam”, poručio je Zlatko Komadina.

Foto: Mateo Levak/Riportal
Prisutni su bili predsjednici stranaka koji čine koaliciju, Darijo Vasilić predsjednik PGS-a, Srđan Srdoč predsjednik zajednica podružnica IDS-a Rijeka, Kastva, Viškova i Klane, Davor Zubović predsjednik HSU-a PGŽ i Ivo Zrilić predsjednik HSS-a PGŽ.

Uz navedene, predaji potpisa i kandidatura nazočili su i kandidati za zamjenika župana, Vojko Braut i Marina Medarić.

Prilikom predaje potpisa, kandidat za župana Zlatko Komadina je naglasio da više od 6 tisuća prikupljenih potpisa najbolje govori o velikom povjerenju građana Primorsko – goranske županije prema njemu i koaliciji koju predvodi. Izrazio je svoje uvjerenje da će ovakav odličan odaziv biti i na izborima te da će dobiti povjerenje građana za nastavak započetih projekata.

SDP i koalicijski partneri prvi su predali kandidaturu, a iako je zakonskim minimumom propisano 2500 potpisa, pred Županijsko izborno povjerenstvo Komadina je stigao s dvostruko više potpisa podrške.

Na kandidacijskoj listi za Županijsku skupštinu na lokalnim izborima 2021. godine nalazi se 21 kandidat predložen od Socijaldemokratske partije Hrvatske (51% svih predloženih kandidata). Primorsko goranski savez predložio je 8 kandidata (19%), dok su po 4 kandidata predložili Istarski demokratski sabor, Hrvatska seljačka stranka i Hrvatska stranka umirovljenika (9%).

Foto: Mateo Levak/Riportal

Prema spolnoj pripadnosti na listi se nalazi 22 muškaraca i 19 žena.

Najviše kandidata, njih 26 ili 63%, pripada dobnoj skupini između 35 i 64 godine, 8 kandidata ili 19% je starije od 65 godina, dok je 7 kandidata ili 17% mlađe od 35 godina.

Prema stručnoj spremi najviše kandidata je visoke stručne spreme, njih 24 ili 58%. 14 ili 34% ih je srednje stručne spreme, dok ih je 3 više stručne spreme (7,3%).

Exit mobile version