LOKALNI IZBORI

Komadina sa suradnicima predao potpise za kandidaturu za župana PGŽ

Foto: Mateo Levak/Riportal

Zlatko Komadina, kandidat za župana koalicije stranaka koju čine SDP, PGS, IDS, HSU i HSS, predao je danas Županijskom izbornom povjerenstvu više od 6.000 potpisa podrške građana te listu kandidata za Županijsku skupštinu

Kako je rekao Zlatko Komadina, ”’Predano je preko 6000 potpisa koji svjedoče o velikom povjerenju građana u mene osobno, ali i u listu koju predvodim.”

”Današnji kišni dan, a kiša je simbol plodnosti, govori i o tome da to povjerenje raste  i duboko se nadam da će ovakav odaziv biti i na dan izbora. Hvala vam”, poručio je Zlatko Komadina.

Foto: Mateo Levak/Riportal
Prisutni su bili predsjednici stranaka koji čine koaliciju, Darijo Vasilić predsjednik PGS-a, Srđan Srdoč predsjednik zajednica podružnica IDS-a Rijeka, Kastva, Viškova i Klane, Davor Zubović predsjednik HSU-a PGŽ i Ivo Zrilić predsjednik HSS-a PGŽ.

Uz navedene, predaji potpisa i kandidatura nazočili su i kandidati za zamjenika župana, Vojko Braut i Marina Medarić.

Prilikom predaje potpisa, kandidat za župana Zlatko Komadina je naglasio da više od 6 tisuća prikupljenih potpisa najbolje govori o velikom povjerenju građana Primorsko – goranske županije prema njemu i koaliciji koju predvodi. Izrazio je svoje uvjerenje da će ovakav odličan odaziv biti i na izborima te da će dobiti povjerenje građana za nastavak započetih projekata.

SDP i koalicijski partneri prvi su predali kandidaturu, a iako je zakonskim minimumom propisano 2500 potpisa, pred Županijsko izborno povjerenstvo Komadina je stigao s dvostruko više potpisa podrške.

Na kandidacijskoj listi za Županijsku skupštinu na lokalnim izborima 2021. godine nalazi se 21 kandidat predložen od Socijaldemokratske partije Hrvatske (51% svih predloženih kandidata). Primorsko goranski savez predložio je 8 kandidata (19%), dok su po 4 kandidata predložili Istarski demokratski sabor, Hrvatska seljačka stranka i Hrvatska stranka umirovljenika (9%).

Foto: Mateo Levak/Riportal

Prema spolnoj pripadnosti na listi se nalazi 22 muškaraca i 19 žena.

Najviše kandidata, njih 26 ili 63%, pripada dobnoj skupini između 35 i 64 godine, 8 kandidata ili 19% je starije od 65 godina, dok je 7 kandidata ili 17% mlađe od 35 godina.

Prema stručnoj spremi najviše kandidata je visoke stručne spreme, njih 24 ili 58%. 14 ili 34% ih je srednje stručne spreme, dok ih je 3 više stručne spreme (7,3%).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views