KVARNERSKI DANI TURIZMA: Ovo su najuspješniji turistički djelatnici Kvarnera

Kvarnerski dani turizma posvećeni najuspješnijih turističkim djelatnicima te 4. Skupština Turističke zajednice Kvarnera održani su u opatijskom hotelu Royal

Na Skupštini su istaknute aktivnosti TZ na pripremi Strategije razvoja turizma Kvarnera u čijoj izradi sudjeluju ponajbolji turistički djelatnici i predstavnici struke.

A upravo je najboljim ovogodišnjim turističkim djelatnicima i posvećen Kvarnerski dan turizma te su im tom prigodom dodijeljene posebne nagrade.

Za 170. godina turizma i za doprinos razvoju turizma Kvarnera nagrade su dobili grad Cres i TZ Cresa te Turistička zajednica otoka Krka, a nagrade su dobili Rab, Opatija, Mali Lošinj, Thalassotherapia Opatija, Kuća za odmor Sobol, Villa More iz Lovrana, Plavi svijet- institut za istraživanje i zaštitu mora s Lošinja, TZ Crikvenica,Plaža Lido, Marina Punat i ACI Marina Opatija te Katarina Line i Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera.

kvarnerski2

Ponovno su pohvaljeni turistički djelatnici s područja TZ Kvarnera koji su u akciji HTZ-a Djelatnik godine dobili nagradu “Čovjek uspjeha u turizmu”, njih ukupno 26.

Djelatnik godine

U kategoriji izbora najboljih djelatnika u turizmu pod nazivom „Čovjek ključ uspjeha“ dodijeljeno je 27 priznanja u 25 kategorija. Od tih 25 kategorija, odnosno zanimanja, čak 9 ih je s Kvarnera osvojilo nagradu na nacionalnoj razini, kao najbolji djelatnici u Hrvatskoj, koja im je dodijeljena na Danima hrvatskog turizma održanim u Poreču. Ta žetva, kao niti jedna druga, nije slučajna, već je plod dugotrajnog rada, pa i toga da ti djelatnici svoj posao obavljaju u stimulativnom okruženju uspješne destinacije. Kriteriji slijedom kojih su ocijenjeni odnose se na profesionalne osobine kandidata i odnos prema turistima: stručnost, ljubaznost i uslužnost, komunikativnost, timski rad i kolegijalnost, fleksibilnost, pouzdanost i diskretnost, inicijativnost i inovativnost, ali i na poznavanje stranih jezika, stručna usavršavanja i radno iskustvo. Cilj programa je razvijanje gostoljubivih i prijateljskih odnosa prema turistima te podizanje kvalitete usluge što direktno utječe na podizanje stupnja zadovoljstva gostiju, povrat gostiju i promidžbu usmenom predajom te na širenje pozitivnog imidža destinacije.

Nagrađeni kvarnerski kandidati uzor su i poticaj drugim djelatnicima u turizmu. Da spomenemo samo one koji su se istakli na nacionalnoj razini;

Najbolji kuhar na Kvarneru i u Hrvatskoj, Andrej Barbieri, glavni chef restorana Bevanda, zaslužan je i za markicu kvalitete Kvarner Gourmet koju je restoranu dodijelila TZ Kvarnera u sklopu projekta brendiranja gastronomije na Kvarneru. Najbolja iznajmljivačica na Kvarneru i u Hrvatskoj je Luana Amura iz Rijeke, predsjednica udruge privatnih iznajmljivača grada Rijeke, koja na svom objektu obiteljskog smještaja ima istaknute oznake „Kvarner Family“, Pet Friendly, Bike Friendly i Hike Friendly – oznake kvalitete koje je također dodijelila TZ Kvarnera u sklopu brendiranja i uvođenja većih standarda u cilju podizanja kvalitete obiteljskog smještaja s prilagodbom posebnim zahtjevima turista, a Tomislav Paušić iz Rijeke najbolji je policijac na Kvarneru i u Hrvatskoj. Imajući na umu višegodišnju suradnju TZ Kvarnera i MUP-a RH – Policijskom postajom Rijeka, u cilju povećanja informiranosti i sigurnosti stranih, ali i domaćih gostiju, jasno je da je priznanje Tomislavu Paušiću, priznanje i za sve nas. Najbolji taksist Josip Krstačić -Furić s otoka Raba, proglašen je najboljim taksistom na Kvarneru i u Hrvatskoj, a na prvom mjestu to su potvrdili rapski gosti, koju su ga prethodno ocijenili najboljim kroz razne ankete i u akciji „Tajni kupac“, gdje je dobio najviše ocjene i proglašen najboljim. Najbolji animator na Kvarneru i u Hrvatskoj je Alek El Kazai, animator u Hotelima Krk, koji svojom energijom i entuzijazmom brine o gostima i njihovom dobrom raspoloženju, a isto tako i prodavačica Štefanija Lovrečić u Cresu, te hortikulturna djelatnica Bia Gec, koja u Rijeci brine o ugodnom okolišu. Tihana Bralić najbolje je djelatnica u pomorskom prijevozu, časnica plovidbene straže na brodovima na Jadrolinije. Goran Pavlović najbolji je djelatnik u sustavu turističkih zajednica, aktivan u svim segmentima turističke ponude u Opatiji i na Optijskoj rivijeri, a posebno je zaslužan za ponudu kongresnog turizma. Svakako je za istaknuti priznanje koje je dodijeljeno gospodinu Tamiu Sokoliću za životno djelo u turizmu. Bojan Šenkinc je istaknut kao turistički vodič specijaliziran upravo u segmentu koji TZ Kvarnera potiče i brendira, u segmentu outdoor aktivnosti, odnosno biciklizmu i planinarenju.

U svojem je obraćanju župan i predsjednik TZ Kvarnera Zlatko Komadina izrazio zadovoljstvo izvrsnim turističkim rezultatima po zaradi od turizma i doprinosu kvarnerskog turizma brutto društvenom proizvodu RH.

“Iza nas je rekordna godina na Kvarneru s 9 posto više dolazaka, odnosno 2,2 milijuna gostiju i 8 posto više noćenja, odnosno 13 milijuna gostiju. Iz godine u godinu imamo pomake u kvaliteti i kvantiteti”, zaključio je Komadina i pozvao direktore lokalnih turističkih zajednica da u svojoj komunikaciji s javnošću koriste i regionalnu komponentu te da uz naziv lokalne destinacije navode i Kvarner.

kvarnerski3

Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov u izvješću o radu TZ u 2015. posebno je istaknula porast dolazaka domaćih gostiju, čak 15 posto. Kako je rekla, privatni smještaj na Kvarneru ostvario je čak 43 posto dolazaka, hoteli 38, a kampovi 26 posto. “Najvažnije je da i financijski pokazatelji prate ove fizičke pokazatelje. Turistički djelatnici su zadovoljni i imamo razloga za slavlje”, zaključila je Peršić Živadinov.

Popis dobitnika objavljen je na web stranicama TZ Kvarnera.

Foto: facebook PGŽ

kvarnerski-dani-turizma

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari