SIGURNO U ŠKOLU

Mali Riječani pod budnim okom policije sigurno krenuli u novu školsku godinu

Tijekom rujna, svakog dana, osobito u vrijeme početka i završetka nastave, na području Rijeke i okolnih mjesta, policija će pojačano preventivno nadzirati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini osnovnih škola, radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece u i iz škole.

Temeljna  zadaća policijskih službenika, koji će obavljati nadzor nad odvijanjem prometa, a po potrebi i upravljati prometom, jest omogućiti sigurnost djece u prometu i spriječiti ugrožavanje njihovih života, osobito u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.

Isto tako, poduzimat će sve zakonom propisane mjere prema nediscipliniranim vozačima, odnosno prema vozačima koji ne poštuju prednost prolaska pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu.

VIDEO DANA:

Jutros, između 7,30 i 8 sati, u neposrednoj blizini Osnovne škole ”Gornja Vežica” nadzor nad odvijanjem prometa obavljali su policijski službenici II. policijske postaje Rijeka. U razgovoru s mamom jednog učenika doznajemo da su roditelji jako zadovoljni regulacijom i nadzorom prometa te da su, zahvaljujući profesionalnosti policijskih službenika, sigurni da će njihovi mališani sretno stići u školu.

Osim policije, nadzor prometa u blizini pojedinih osnovnih škola obavljat će pripadnici prometnog redarstva grada Rijeke.

Svoj djeci, roditeljima i nastavnicima želimo sretnu, uspješnu i sigurnu školsku godinu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari