Mariji Trinajstić i Branimiru Dropuljiću svečano uručena književna nagrada “Drago Gervais”

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Dobitnici književne nagrade “Drago Gervais” za 2019. godinu su Branimir Dropuljić za zbirku pjesama “Kosine” te Marija Trinajstić za zbirku “Cimbuja” u kategoriji objavljenog književnog djela na čakavskom narječju.

Prema pravilniku književne nagrade “Drago Gervais”, koju dodjeljuje Grad Rijeka, prosudbeno povjerenstvo odabire pobjednike u obje kategorije te ih u obliku prijedloga za nagradu dostavlja gradonačelniku, koji potom potvrđuje nagrade.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U Prosudbenom povjerenstvu ove godine bili su Ivica Prtenjača, Vlado Simcich, Milorad Stojević, Darija Žilić i Aleksandar Mijatović u svojstvu predsjednika. Postupak dodjele nagrade provodi Gradska knjižnica Rijeka.

Svi autori, od prijave do odabira nagrađenog su anonimni, također imena članova prosudbenog povjerenstva nisu poznata u javnosti, čime se osigurava pravednost dodjele.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Prijavljeni rukopisi ocjenjuju se tako da svaki član prosudbenog povjerenstva čita sve radove, pa se u prvom krugu odabire nekoliko njih u uži izbor, a među njima se bira najbolji. Na ovogodišnji natječaj pristiglo je šezdesetak naslova.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari