POHVALE ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA

GalerijaMinistar Beroš posjetio KBC Rijeka i zahvalio se na naporima u liječenju Covid-19 bolesnika

Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je u subotu KBC Rijeka i tom prilikom obišao dva COVID odjela i zadržao se u radnom razgovoru s ravnateljem Alenom Ružićem

Nakon što se upoznao s radom liječnika, medicinskih sestara i ostalog osoblja na Respiratornom centru i COVID odjelu u zgradi Ginekologije ministar se ispred glavne zgrade na riječkom lokalitetu obratio brojnim okupljenim novinarima.

Ministar se uvodno zahvalio svim liječnicima, medicinskim sestrama i ostalim djelatnicima KBC-a Rijeka na velikim naporima koje ulažu u liječenje COVID-19 bolesnika pohvalio je i ravnatelja KBC-a Rijeka Alena Ružića što odgovara na svakodnevne izazove i što pravovremeno signalizira potrebe iz bolničkog sustava.

“Kontinuirano smo na liniji, djelujemo kao tim zajedno s koordinatorima na terenu i lokalnim kriznim stožerom što je izuzetno važno u trenucima kada je dvostruko više hospitaliziranih u odnosu na drugi val” – naglasio je ministar dodajući da zajedničkim naporima stvaramo dodatne kapacitete, vodimo računa o dostatnosti kadrova te potrebnim uređajima i medicinskoj opremi.

Ministar zdravstva istaknuo je da od prvog dana svog mandata vidi svoju ulogu u zdravstvenom sustavu kao samo jednog od kotačića u mehanizmu generatora promjena.

“Kao ministar zdravstva sam najodgovorniji u tom procesu, ali ključan je timski rad i zajedništvo svih nas jer jedino tako možemo generirati promjene na bolje. Apeliram na sve građane, a posebno mlade, da se sjete KBC Rijeke kada pomisle sudjelovati na većem druženju, skinuti masku i negirati postojeću epidemiološku situaciju” – poručio je ministar.

Svojim dolaskom u riječki KBC ministar je želio ujedno poslati poruku da je spreman odgovoriti na sve izazove, dapače, izazovi ga, kako kaže, dodatno motiviraju kako bismo ostvarili ciljeve s kojima se do sada, u ovom relativno kratkom periodu, nitko nije susreo.

“Rješavanje krize s veledrogerijama, uspostavljanje financijske održivosti te u konačnici reforma zdravstvenog sustava su koraci koje činim i planiram realizirati, uz potporu Ministarstva financija i Vlade RH. Potreba za njima je oduvijek prisutna, traje već desetljećima, i najvažnije je da se ostvari, prvenstveno zbog naših građana koji zaslužuju stabilan, financijski održiv zdravstveni sustav” – nastavio je ministar poručivši kako “reforma zdravstva nije spin, niti politička taktika – ona je stvarna potreba koja nadilazi boje stranačkih iskaznica, period izbora ili bilo koju fabriciranu aferu”.

Zaključujući obraćanje novinarima ministar je ponovio da je zdravstveni sustav javno dobro dostupno svim građanima i da taj sustav uspješno nosi na leđima najveću krizu od Domovinskog rata.

“Upravo radi te činjenice i naših građana moramo zaboraviti podijele i svi zajedno podržati promjene koje predstoje. Plan imamo, volje i znanja imamo, a podršku prihvaćamo s koje god strane dolazila” – završno je poručio ministar Beroš.

Ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić zahvalio se ministru na dolasku i podršci koju je dao djelatnicima bolnice, kao i Vladi i premijeru na potpori zdravstvenom sustavu. Pohvalivši sa svoje strane sve djelatnike KBC-a koji održavaju sustav funkcionalnim i zadovoljavaju sve zdravstvene potrebe, ravnatelj Ružić je posebno naglasio i da je više od 80 posto djelatnika cijepljeno.

Na kraju se okupljenima kratko obratio Alen Protić, predstojnik Klinike za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli koji se zahvalio ministru na dolasku i ministarstvu na osiguranje neophodne opreme za što kvalitetnije liječenje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views