Morska magla stigla i do Rijeke, u 10 sati izmjereno samo 5 stupnjeva Celzijusa!

Foto: Željko Šepić

Nakon što su se kvarnerski otoci u ponedjeljak našli okupirani cjelodnevnom maglom, u utorak je magla stigla i do Rijeke

Sloj magle nalazi se do nekih 150 metara nadmorske visine, dok je iznad toga prisutno sunčano i toplo vrijeme, prenosi RImeteo.

Službena postaja u Rijeci u 10 sati ima izmjereno tek 5°C, što je među najhladnijim lokacijama u Hrvatskoj. Ilustracije radi, u vedrom Pargu u istom terminu izmjereno je 11°C.

Foto: Branka Colic

Magla osjetno smanjuje vidljivost na mostu Rječina, javljaju iz HAK-a.

Osim Rijeke, i ostatak sjevernog Jadrana je u magli na obali, otocima i otvorenom moru, što se vidi i na satelitskoj snimci.

Omišalj (Foto: Ivanka Jolić)

Pojava morske magle uobičajena je svake godine na otvorenom moru i vanjskim otocima, no u Rijeci koja je uvučena u kopno, ova pojava ipak nije toliko česta i ne događa se baš svake godine, javlja RImeteo.

Isto tako maglu treba razlikovati od pojave niske naoblake, jer se niska naoblaka većinom pojavljuje na predjelima Rijeke iznad 200 metara i uobičajena je s južinom, dok magla nastaje kao posljedica djelovanja anticiklone i počinje od razine mora te se širi prema višim predjelima, ovisno o debljini inverznog sloja.

Foto: Marinela Šuperina Cesar
Foto: Ivana Kalčić Mataija

Ova “naša” magla nastala je zbog prelaska toplog zraka koji je stigao anticiklonom preko hladne morske površine, a pritom nema jačeg vjetra koji bi rastjerao maglu.

Opatija (Foto: Vlado Mužić)

Video: Sebastian Spadoni

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views