Na Automotodromu Grobnik otvorena Race control room! Kreće i izgradnja novih boksova…

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Ukupna vrijednost investicije prve i druge faze procjenjuje se na 3 milijuna kuna

Župan Zlatko Komadina, načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić, najstariji član Moto kluba Kvarner Vinko Surina i predsjednik kluba Mladen Črnjar otvorili su nove uredske prostorije i Race control room na Automotodromu Grobnik, čime su završeni radovi na prvoj fazi uređenja centralne zgrade.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Također, tom prigodom započeli su i radovi na drugoj fazi koja predviđa izgradnju 12 novih boksova. Ukupna vrijednost investicije prve i druge faze procjenjuje se na 3 milijuna kuna.

“Čestitam Auto klubu Kvarner koji brine ovoj ljepotici i koji joj je vratio život i pripremio za budućnost. Ova pista je sastavni dio infrastrukture auto moto sporta i bez toga to ne bi išlo te se ne bi brendirao ovaj kraj grobinšćina, općina Čavle, Primorsko-goranska županija te cijela Hrvatska”, rekao je župan prilikom otvaranja.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednik Moto kluba Kvarner Mladen Črnjar je rekao da je današnji događaj za njih veliki iskorak te da nastavljaju ono što su obećali, da će se korak po korak automotodrom dovesti na jedan tehnološki nivo koji će biti sličan onima u zapadnoj Europi.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

“Ovo su mali pokušaji, ali čini nam se da smo na pravom putu i da ćemo ostvariti naš cilj u narednom periodu. Do sada je napravljena pista, koja je dobra, što vam mogu potvrditi i sportaši, napravljen je prvi stupanj rekonstrukcije zgrade i prostora u kojima se nalazimo. Drugi stupanj su boksevi, nakon čega nam slijedi uređenje prostorija koje su samo zatvorene sa zidovima, a nisu uređene. Sada smo u fazi projekta koji ćemo nadam se do konca godine završiti, nakon čega ćemo tražiti potencijalnog investitora. Za velike manifestacije moramo ovdje imati zdravstvenu stanicu, imamo 10 ležajeva, neprekidno nekoliko liječnika, dvije do tri ambulante te bi voljeli naći način zajedno sa Županijom, da se ovdje napravi zdravstvena stanicu koja bi bila usmjerena prema sportu”, izrazio je želje Črnjar.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

“Ovo nam je značajna investicija, nakon prošle godine i novog asfalta uspjeli smo zadržati postojeće klijente, vratiti neke stare i dobiti neke nove. Samim time i popunjenim kalendarom te automatizmom kojom je cijena staze porasla oko 15% , dalo nam je prostora za ono za što smo danas ovdje. Stvorili smo uvjete kako bi ljudi radili kvalitetno i oslobodili smo prostore u donjem dijelu zgrade gdje će se izgraditi boksevi koji će nam kroz 4-5 godina vratiti svu ovu investiciju koju smo uložili u ovu zgradu”, rekao je Robert Žiković, šef marketinga automotodroma.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

U race controlu je postavljeno 6 kamera, a u planu je do kraja godine dogradnja na 16 kamera koje bi zatvorile kompletan layout staze, kao na najmodernijim stazama.

Ove godine je također omogućena suradnja s tvornicama u automobilskoj i moto industriji, a što se tiče natjecanja očekuje se od 30-40 tisuća vozača godišnje i 90 tisuća klijenata koji će proći kroz 2019. godinu.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon radova, sa popunjenosti staze krenulo se 15.3. i osim u srpnju, staza je gotovo popunjena do kraja listopada.

Na automotodromu planiraju da će radovi biti gotovi do kraja lipnja, a oko 15. lipnja kompletna zgrada bi trebala biti u funkciji.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Više u VIDEOPRILOGU: 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari