INVESTICIJA VRIJEDNA 14 MILIJUNA KUNA

Na groblju Drenova dograđena Aleja hrvatskih branitelja i izgrađena nova grobna mjesta

Foto: Rijeka.hr

Predstavnici Grada Rijeke i KD Kozala obišli su novoizgrađena grobna polja i dograđenu Aleju hrvatskih branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova.

Riječ je o zajedničkoj investiciji Grada Rijeke i Komunalnog društva Kozala kojom je Centralno gradsko groblje Drenova dobilo oko 1000 novih grobnih mjesta. Ukupna vrijednost do sada izvedenih radova na izgradnji 688 grobnih mjesta iznosi 15.401.001 kuna s PDV-om, dok u bi u narednih dva tjedna trebala započeti izgradnja još 162 grobna mjesta na općim poljima, vrijedna 935.108 kn s PDV-om.

Uz sredstva koja su uložena ili će se uložiti u izgradnju novih grobnih mjesta, Grad Rijeka je tijekom proteklih pet godina kroz Program održavanja groblja izdvojio 17.380.000 kuna. Program održavanja groblja uključuje uređenje i održavanje staza i putova, objekta na grobljima, sanaciju postojeće infrastrukture, vodovodnu mrežu i odvod. U tom razdoblju izvršena je sveobuhvatna sanacija objekta mrtvačnice na groblju Sveti Kuzam, a kontinuirano se saniraju asfaltne površine staza betonskim tlačnim pločama na grobljima Kozala, Trsat i Drenova.

Foto: Rijeka.hr

Sveukupno, u izgradnju novih grobnih mjesta, uključujući i proširenje Aleje hrvatskih branitelja te održavanje svih gradskih grobalja u proteklih pet godina Grad Rijeka i KD Kozala uložili su 33,7 milijuna kuna.

Novoizgrađena grobna mjesta i lokaciju novih općih polja obišli su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnica Odjela za komunalni sustav Grada Rijeke Irena Miličević, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković te direktorica KD Kozala Nives Torbarina sa suradnicima.
„Željeli smo uoči blagdana Svih Svetih pokazati da brinemo i o našim sugrađanima koji su nas napustili“, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Direktorica KD Kozale Torbarina istaknula je kako se kontinuirano ulaže u dogradnju groblja tako da Rijeka nema problema s nedostatkom grobnih mjesta – procjenjuje se kako će novoizgrađena grobna mjesta ići u prodaju sredinom sljedeće godine, a već se planira i nastavak proširenja groblja Drenova u 2022. godini.

Foto: Rijeka.hr

KD Kozala u izgradnju grobnica, niša i pretinaca uložilo 14,6 milijuna kuna

U 2020. godini KD Kozala završilo je izgradnju grobnica, niša i pretinaca na grobnim poljima G9, cjelina D i na grobnom polju G10, cjelina A. Riječ je o ukupno 688 grobnih mjesta. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 14.684.820 kn s PDV-om.

Na grobnom polju G-9, cjelina D, grobni objekt izgrađen je unutar prirodne vrtače. Radi se o kompleksu niša i pretinaca promjera 40 m u obliku „spirale“, s dužinom spiralne staze od 130 m. Kompleks se sastoji od ukupno 566 grobnih mjesta, odnosno od 16 grobnica, 432 niša i 118 pretinaca. Slijede još radovi na klesarskom uređivanju grobnih mjesta. Ukupna vrijednost investicije na grobnim poljima G9, cjelina D, iznosi  8.526.202,70 kn (s PDV-om).

Na grobnom polju G-10, cjelina A, izgrađene su 122 grobnice na kojima još slijedi klesarsko opremanje i uređivanje. Također, u tijeku je i izgradnja grobnica na cjelinama B i C grobnog polja G10. Ukupna vrijednost te investicije iznosi 6.122.618,28 kn (s PDV-om).

Foto: Rijeka.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari