Na Korzu izvješena kravata duga 10 metara ukrašena riječkim simbolima!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Na ideju su došli i kravatu izradili učenici i profesori Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci. Time su proslaviti Dan kravate na jedinstven način!

Diljem svijeta danas se obilježava Svjetski dan kravate, a ove su godine učenici i profesori Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci proslavili taj dan na jedinstven način. Darovali su svome gradu i sugrađanima kravatu dugačku čak deset metara oslikanu riječkim simbolima !

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Najvećom riječkom kravatom danas je ukrašeno pročelje RK Korzo.

Kravata je nastala u okviru jednogodišnjeg školskoga projekta u kojem su sudjelovali učenici smjera krojač i modni dizajner uz stručno vodstvo svojih nastavnica: Sanje Jagić Hviždalek,prof.; Renate Štefan Barišić,prof.; Maje Zalokar,prof.; Maje Bižace ,prof.; Larise Čučković, prof. i Melite Rabak, prof.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Bio je to velik i iznimno zahtjevan posao s obzirom da je trebalo osigurati potreban materijal, tehnički osmisliti, dizajnirati , skrojiti, sašiti i oslikati desetmetarsku kravatu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Također, danas su učenice Škole, odjevene u elegantne modele inspirirane kravatom, zainteresiranim građanima na Korzu pokazivale umijeće vezivanja kravate!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

VIDEO DANA:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari