HUMANITARNA MANIFESTACIJA

Na Korzu se danas i sutra obilježava Dan ružičaste vrpce

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Ovog petka i subote obilježava se Dan ružičaste vrpce. Riječ je o nacionalnoj humanitarnoj manifestaciji koja se provodi 22. godinu, a glavni je cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke.

Glavni organizator obilježavanja Dana ružičaste vrpce je Udruga žena operiranih dojki Nada – Rijeka, a kao i svake godine kroz donacije građana će se prikupljati sredstva potrebna za kupnju potrebne opreme za Klinički bolnički centar Rijeka te za rad Udruge Nada. Na štandu, koji će je postavljen na Korzu u petak do 18 sati i u subotu od 9 do 15 sati, svi zainteresirani će se moći informirati o važnosti prevencije ove bolesti.

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Kako je istaknula Ira Pavlović Ružić ispred Lige protiv raka, rano otkrivanje bolesti može u mnogome poboljšati rezultate liječenja, a svaki karcinom pa tako i karcinom dojke ima svoje rane pokazatelje koje ne treba zanemariti. Stoga je važno isticati važnost pregleda i samopregleda kod žena.

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

„Postoji i educirana grupa žena, članica Udruge koje u bolnici posjećuju žene oboljele od raka dojke kako bi im svojim iskustvom i pozitivnim primjerom pomogle i olakšale u borbi s ovom bolesti“, rekla je dopredsjednica Udruge žena operiranih dojki Nada Tonka Glažar i dodala kako u svom radu već dugi niz godina imaju podršku Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, ali i brojnih drugih jedinica lokalne samouprave iz cijele županije.

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Obilježavanju Dana ružičaste vrpce nazočio je pročelnik Ureda županije Goran Petrc, a ove godine organiziraju ga Udruga žena operiranih dojki Nada u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, Gradom Rijeka, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Ligom protiv raka PGŽ, Medicinskom školom, Udrugom medicinskih sestara, studentima Medicinskom fakulteta u Rijeci, HNK Ivana pl. Zajca i ostalim općinama i gradovima u Primorsko-goranskoj županiji.

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

VIDEO DANA:

I.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari