ČEKA SE DATUM LJETNE POVORKE

Na Korzu se okupio ograničeni broj karnevalista; Na Gatu vraćaju ključ grada i pale pust

Foto: Facebook/L. Š. Paoletti

Na Gatu Karoline Riječke s početkom u 19 sati održat će se svečana primopredaja ključa Grada riječkom gradonačelniku ali i službeni oproštaj dugogodišnjeg predvodnika svih karnevalskih događanja – Meštra Tonija

Na Korzu se poslijepodne okupio ograničeni broj karnevalista. Na Gatu Karoline Riječke večeras će vratiti ključ grada riječkom gradonačelniku. Sami prizori danas na Korzu podsjetili su na slavne dane Riječkog karnevala koji je ove godine, iz svima dobro poznatih razloga, termin održavanja preselio u ljetni termin koji će biti obznanjen upravo danas navečer!

Događaj na Gatu Karoline Riječke s početkom u 19 sati, sa svojim revijalnim programom, zbog epidemioloških mjera koje su i dalje na snazi bit će rezerviran za uski broj uzvanika iz karnevalskih grupa i predstavnika medija, a nadovezat će se na tradicionalno paljenje pusta karnevalske grupe POM-F-RI u akvatoriju Riječke luke.

Pod voditeljskom palicom Josipa Krmpotića i Roberta Ferlina, dobro poznatih lica Riječkog karnevala, prigodni program će uključivati svečanu primopredaju ključa Grada riječkom gradonačelniku te službeni oproštaj svima dragog dugogodišnjeg predvodnika svih karnevalskih događanja, Meštra Tonija.

Program će uveličati nastupi limene glazbe Trsat i Prvih riječkih mažoretkinja, a vršitelj dužnosti Meštra Sandi Pribanić u pratnji Kraljice Riječkog karnevala Dore Pilepić, u svojoj novoj ulozi predstavnika maškara i riječke karnevalske tradicije, najavit će ono što svi jedva čekaju saznati – novi termin održavanja 39. Međunarodne karnevalske povorke.

Program će se odvijati uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera na ograđenoj površini Gata Karoline Riječke rezerviranoj isključivo za sudionike s EU Covid potvrdama.

Foto: Facebook/L. Š. Paoletti

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari