OPĆINA VIŠKOVO

Na ovom mjestu u Marčeljima niknut će dječje igralište!

Foto: Facebook

U ulici Vrtače u naselju Marčelji za otprilike dva mjeseca niknut će dječje igralište sa spravama za igru djece u dobi od 3 do 10 godina

“Djeci i roditeljima poboljšat ćemo kvalitetu života, najmlađe potaknuti na aktivniji i zdraviji način života, ujednačiti razvoj cijelog područja Viškova. U to ćemo uložiti oko 450 tisuća kuna od čega je 350 tisuća osigurano iz EU fondova.”, izjavila je danas prilikom obilaska gradilišta u Ulici Vrtače Sanja Udović, načelnica Općine Viškovo.

Podsjetimo, na 1500 četvornih metara površine sljedećih mjeseci izgradit će se koristan sadržaj kakvog dosada nije bilo u tom dijelu Marčelja.

S ciljem poboljšanja uvjeta života stanovnika Općine, posebice djece i njihovih roditelja te osiguravanja dodatnih sadržaja za igru, druženje i učenje postavit će se nekoliko sprava za igru djece starosti od 3 do 10 godina. Sprave će biti metalne sa svim potrebnim atestima koji garantiraju sigurnost djece. Oko sprava će se postaviti apsorbirajuća podloga od reciklirane gume.

Pješačka površina dječjeg igrališta planira se urediti parkovnom rizlom, a postavit će se i javna rasvjeta.

Uz dječje igralište uredit će se i parkiralište za posjetitelje parka. Sve slobodne površine planiraju se kao zelene parkovne površine te se tako planira i prateće hortikulturno uređenje. Budući da je prostor igrališta deniveliran u odnosu na cestu i susjedne stambene parcele to će se riješiti izgradnjom ogradnih zidova najveće visine 1,5 m.

Ova lokacija smještena je u dijelu naselja u kojem je veliki broj stambenih zgrada u kojima žive mlade obitelji s malom djecom kojima nedostaje takav sadržaj.

„Kroz izgradnju dječjeg igrališta u ulici Vrtače u Marčeljima omogućavamo, među ostalim, ujednačen razvoj cijelog područja Općine. Uvjeti života u tom dijelu Viškova će se poboljšati, posebice djeci i roditeljima. Djeca će imati nove i sigurne sadržaje za igru i druženje i moći će kvalitetno provoditi vrijeme na otvorenom. Osim toga, izgradnjom igrališta potičemo djecu i mlade na aktivniji i zdraviji način života.

Sigurna sam da će se netko od djece korisnika igrališta danas, sutra ozbiljnije baviti sportom te uključiti i u neki od klubova i udruga okupljenih u Zajednicu sportskih udruga Općine Viškovo čiji rad financiramo s oko milijun kuna godišnje. Što se tiče ovog projekta, njegova procijenjena vrijednost je oko 450 tisuća kuna. Posebno ističem činjenicu da smo i ovaj projekt uspješno prijavili na europske fondove. Konkretno, na Natječaj za provedbu tipa operacije 3.1.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koji je objavila Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“. Za provođenje projekta smo s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, a početkom godine smo i formalno dobili Odluku kojom nam je odobreno 347.523,50 kuna odnosno maksimalna potpora u iznosu od 80 posto prihvatljivih troškova“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari