DINAMIČNA SUBOTA

Na Platku i u Brodu na Kupi i ove subote zabavno uz Festival sportske rekreacije

Subota bogata programima privukla je zaljubljenike sporta i prirode

Zbog loše vremenske prognoze za nedjelju, programi Festivala sportske rekreacije održani su u subotu te je tako, osim na Platku bilo zanimljivo i u Brodu na Kupi.

Sve je započelo na Platku gdje je u suradnji sa BK Grobnik održana Biciklijada koja je ponudila dvije rute, ovisno o željama i sposobnostima sudionika, a u koju su se uključili sudionici različitih generacija.

U isto vrijeme se održavala, u suradnji sa DGK Eagle, promocija disk golfa, atraktivne sportske discipline u kojoj su se okušali svi zainteresirani.

Posjetitelji su iskazali i veliko zanimanje za streličarstvo, a vrhunska ekipa iz SK Ajkule Rijeka je osim prezentacije, omogućila svakom zainteresiranom da “osjeti luk i strijelu” te savlada osnove streličarstva. Za neke je to bio povratak u djetinjstvo i igre iz tog doba, a za neke pravo otkriće i atrakcija. Streličari Ajkula su demonstirali vrhunsku preciznost te su sredine meta nerijetko bile pune strijela.

Uz sve navedene aktivnosti, KŠR Gorovo je pripremo i zanimljive sportsko – rekreativne igre te se moglo okušati u gađanju mete, kuglanju, rušenju čunjeva, hokeju, mini golfu i ostalim zanimljivim aktivnostima.

U Brodu na Kupi se pak okupilo tridesetak plivača koji su ugodnu temperaturu Kupe iskoristili za plivanje i sudjelovanje u tradicionalnom natjecanju “Kupom uzvodno”. Plivalo se u brojnim kategorijama, a najboljima su podijeljena odličja.

Nazočne je pozdravio dožupan Primorsko – goranske županije Petar Mamula, a prigodnim se riječima okupljenima obratila i gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić. Natjecanje se održalo dan ranije od predviđenog termina, a zbog loše vremenske prognoze za nedjelju, no atraktivnosti nije nedostajalo. Organizator natjecanja je Udruga za sport, rekreaciju i turizam “Kupa” te se ono odlično uklopilo u program.

Festivala sportske rekreacije se održava pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom i u organizaciji Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ.

Foto: Festival sportske rekreacije

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari