PROTIV STOŽERA

Galerija | Na riječkom Korzu bez maski više stotina sudionika Festivala slobode. Došli autobusima iz cijele Hrvatske

Photo:Nel Pavletic/PIXSELL

“Pandemija je izmišljena”, “Korona je farsa kako bi se porobili ljudi”, čulo se od aktivista i sudionika riječkoga Festivala slobode

Više stotina sudionika okupilo se danas u 15 sati na Jadranskom trgu i na dijelu Korza kako bi na poziv  inicijative ‘Prava i slobode’ sudjelovali u Festivalu slobode, riječkom “nastavku” skupa koji je s puno više sudionika održan prije nekoliko tjedana u Zagrebu. Iako su prosvjednici stigli autobusima iz cijele Hrvatske, nisu u potpunosti uspjeli ispuniti Jadranski trg.

Photo:Nel Pavletic/PIXSELL

Sudionici skupa nisu nosili zaštitne maske za lice, a u većini se nisu držali niti preporuke o držanju fizičke distance između ljudi. Događa se to u trenutku dok se u Hrvatskoj, pa i PGŽ, bilježe rekordni brojevi novozaraženih osoba.

Photo:Nel Pavletic/PIXSELL

“Pandemija je izmišljena”, “COVID-19 je farsa zamišljena i ostvarena kako bi se porobili ljudi”, čulo se od aktivista i sudionika riječkoga Festivala slobode među kojima su primijećeni pripadnici alternativnih skupina društva, ali i neki riječki aktivisti i političari čije se političko djelovanje može sažeti u sintagmi – “uvijek protiv”.

Photo:Nel Pavletic/PIXSELL

Tako su i ovoga puta naglašavali da Nacionalni stožer civilne zaštite krši ljudska prava, priča o nepostojećoj bolesti i uopće “pravi ljude budalama”.