NA RUBU PAMETI: Pogledajte fotografije – vozači u Rijeci sve komotniji, parkiraju gdje stignu i gdje se sjete!

Foto: Facebook H. Krizmanić

OK, Rijeka poput većine hrvatskih većih gradova muku muči s mjestima za parkiranje vozila, no neki vozači si zaista dozvoljavaju komociju primjereniju srednjevjekovnim feudalcima

„Imam pravo stati sa svojim vozilom tamo gdje ja hoću“, misao je kojom se vodi jedan lijepi broj vozača u Rijeci koji su sa svojim nesvakidašnjim „pothvatima“ pri parkiranju automobila zabilježeni ovih dana fotoaparatima naših sugrađana.

Foto. Facebook L. Maršić
Foto. Facebook L. Maršić

I dok se pravilo o zaustavljanju vozila „zbog više sile“ na pojednim mjestima uz prometnice ili na njima može iskoristiti u nekim situacijama i u nekom razumnom roku te opravdati nesvakidašnjim okolnostima (naravno, ako se radi o kraćem zaustavljanju!), neke poteze vozača na riječkim prometnicama jednostavno ne možemo shvatiti.

Foto: Facebook M. Rukober
Foto: Facebook M. Rukober

Već poznatim situacijama na cesti „stat ću samo da kupim burek“, „stat ću samo da kupim cigarete“ ili „stat ću samo da uplatim listić u kladionici“ sve češće se pridužuju i potezi na granici bezobrazluka.

Tako je jedan Riječanin na društvenoj mreži opisao svoj susret s krajnje neodgovornim, da ne kažemo bezobraznim vozačem osobnog vozila koji je u krugu KBC Rijeka – lokalitet Kantrida parkirao svoje vozilo nasred lokalne ceste, pristupa hitnom odjelu. Vozač se nije javio niti kada je tu moralo proći vozilo hitne medicinske pomoći s upaljenom „rotirkom“, no – gle čuda – pojavio se kada su djelatnici bolnice pozvali vozilo „pauk“ da ukloni nepropisno parkirani automobil!

Foto: Facebook D. Flego
Foto: Facebook D. Flego

„ Vlasnik se pojavio kada i pauk, i onda skontam vozača koji je gledao i šutio kada sam ranije pitao čije je to vozilo! Isto tako je i šutio i gledao kad je hitna pod sirenom došla. Tek kada mu je pauk htio dignuti vozilo majstor pita – “zar vozilo smeta, da ga maknem…”. Eto, level pro u moralu, u parkiranju, u etici i ne razmišljanju, ali to će ga sada koštati…“, zaključuje svoje prepričavanje ove žalosne epizode naš sugrađanin na društvenoj mreži.

No ono što je najopasnije kod ovakvih lakomislenih ponašanja odnosno parkiranja vozila, često je uzrokovanje ozbiljnih sigurnosnih prijetnji u odvijanju prometa, pogotovo u zimskim uvjetima slabije vidljivosti.

parking7

Nečije nestručno ili jednostavno „šlampavo“ parkiranje u mirnoj prigradskoj četvrti možemo uz zafrkanciju komentirati na internetskim društvenim mrežama, no kada nekome vozilo sa „pola dužine“ viri s parkirališta na prometnicu, onda ugrožava živote svih sudinika u prometu, i pješaka i vozača drugih vozila…

Stoga, vozači, dajte si malo više truda u pronalaženju odgovarajućeg mjesta za parkiranje! Nije to baš tako „nemoguća misija“…

Foto: Facebook L. Z. Kape
Foto: Facebook L. Z. Kape

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari