NACRTALA – DJECA: U galeriji „Laurus“ u Lovranu otvoreni izložba i manifestacija „Jeseni u čast“

U galeriji „Laurus“ u Lovranu danas su otvorene izložba i manifestacija pod nazivom „Jeseni u čast“. Program otvorenja vodili su predstavnici Dječjeg foruma Opatije i Lovrana Gloria Basan i Jan Galić, a gosti otvorenja bili su 1a i 1b iz OŠ Viktora Cara Emina Lovran sa svojim učiteljicama te predškolska grupa Dječjeg vrtića Lovran sa svojim tetama. Na otvorenju prisutni su bili i zamjenik načelnika Općine Lovran Branislav Petković, ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Sabrina Jelić, Branko Stošić i predstavnici Dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić Lovran.

DSCN2517_1

Polaznici likovne radionice „Grad“ i ljetnih aktivnosti pri Društvu „Naša djeca“ Opatija izradili su radove na temu jeseni. Iako je tema jednostavna, zbog upotrebe raznih likovnih materijala i tehnika vrlo je zanimljiva i specifična. Da je ovo prava manifestacija za djecu, pokazuju i brojne radionice koje će se tijekom rujna i listopada održati u prostoru galerije „Laurus“.

DSCN2489_1

Između ostalog održat će se likovne, znanstvene, filmske i radionice o dječjim pravima, ali i radionice kojima se njeguje čakavski dijalekt i obilježava lovranska tradicionalna manifestacija Marunada.

Dana 29. rujna s početkom u 17 sati održat će se prva radionica pod nazivom „HAHAHA HIHIHI – pričanje šaljivih priča i anegdota“. Radionice su u potpunosti besplatne za svu djecu. Društvo „Naša djeca“ Opatija – ogranak Lovran organizirao je ovu izložbu zahvaljujući Stubici d.o.o. i Općini Lovran kojima se zahvaljuju na sustavnoj podršci.

DSCN2502_1

„Pozivamo svu djecu, a posebice male Lovrance da sudjeluju na radionicama koje smo pripremili tijekom sljedećih mjesec dana trajanja izložbe i manifestacije, točnije do 25. listopada te bi nam bilo drago da se što više djece uključi u programe likovno – kreativnih radionica pri DND-u Opatija“ – naglasila je voditeljica likovne radionice „Grad“ pri DND-u Opatija Vanja Kusturin Zukić.

Izložba „Jeseni u čast“ sa svojim bogatim programom ostat će otvorena do 25. listopada u jutarnjim i popodnevnim terminima u uobičajeno radno vrijeme galerije „Laurus“.

jeseniučast.jpeg

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari