NAJ-BARKA JE „GUC“: Danas u podne svečano otvorenje festivala Fiumare 2016.

Foto: Ilustracija

Svečano otvorenje festivala Fiumare održat će se ispred HNK Ivana pl. Zajca uz bogati kulturno-zabavni program

Danas će se ispred HNK Ivana pl. Zajca s početkom u 12 sati uz bogati kulturno-zabavni program svečano otvoriti Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije – Fiumare 2016.

IMG_1388

Svečano otvorenje uveličat će počasni defile Gradske straže Bakar i Bokeljske mornarice, “Bakarskih kapetana i gospode” te Kluba prijatelja Grada Trsata.

IMG_1385

U sklopu festivala Fiumare jučer su na Korzu, ispred Turističkog informativnog centra, izložene tradicijske barke o kojima je stručno mišljenje i ocjenu izvornosti dao sveučilišni profesor Dinko Zorović.

guc priznanje
Foto: Grad Rijeka

Najizvornijom tradicijskom barkom proglašena je barka “Guc” Mladena Antića iz Selca, a nagrađenom Mladenu Antiću plaketu je uručio zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić.

IMG_1386

Na istome mjestu, u 12:15 otvorena je izložba fotografija tradicijskih barki pod nazivom „Mala barka“ koja je postavljena u izlozima Grada Rijeke. Autori izložbe su Marko Valjak i Mladen Šćerba.

Foto: Riječanin

IMG_1381

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari