VESELO LJETO

Neki čekali vlak, neki Čehinje: Pogledajte tko nam je sve stigao novom linijom Prag-Rijeka!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Danas oko 10 sati u Rijeku je stigao prvi vlak RegioJeta na novoj sezonskoj liniji Prag-Rijeka-Prag

Na riječki kolodvor danas je oko 10 sati stigao prvi vlak s 500 čeških i slovačkih turista. To je prva direktna željeznička veza između Hrvatske i Češke, a sve u organizaciji češke tvrtke RegioJet.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Vlak je krenuo iz Praga, prošao kroz Pardubice, Brno, Bratislavu, Budimpeštu, Ljubljanu, da bi naposljetku stigao u Rijeku. Za prvi polazak prijevoznika RegioJeta na novoj sezonskoj liniji Prag-Rijeka-Prag sve su karte rasprodane, a stiglo je 500 gostiju, Čeha i Slovaka – ovih prvih nešto više.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Našeg fotografa posebno su zanimale turistkinje, tradicionalno u hrvatskom folkloru prikazivane kao izrazito dobrodušne i druželjubive djevojke i žene željne otkrivanja novoga.

Tako da s punim pravom možemo reći, neki su u Rijeci čekali vlak, a neki – Čehinje!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ovakvih vlakova očekuje se još. Do 11. srpnja vlak će prometovati tri puta tjedno- utorkom, petkom i nedjeljom, a nakon tog datuma linija bi trebala postati svakodnevna i tako će ostati do kraja praznika.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Put od Praga do Rijeke turiste će koštati od 22 do 30 eura, ovisno o mjestu u vlaku, a u cijenu su uključeni kava i doručak, a tijekom vožnje moguće je naručiti grickalice i piće. U vlaku je dostupan i internet.

Vlak ima do 12 vagona, s ukupnim kapacitetom za 560 putnika.

Interes turista za ovo putovanje je velik. Naime, otkako su početkom lipnja karte za liniju između Praga i Rijeke puštene u prodaju, u jednoj večeri prodano je vie od pet tisuća karata.

Ovo je tek mali dio čeških turista koji su vlakovima stigli u Hrvatsku budući da ih se očekuje još 30.000 do kraja sezone.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari