VESELO LJETO

Neki čekali vlak, neki Čehinje: Pogledajte tko nam je sve stigao novom linijom Prag-Rijeka!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Danas oko 10 sati u Rijeku je stigao prvi vlak RegioJeta na novoj sezonskoj liniji Prag-Rijeka-Prag

Na riječki kolodvor danas je oko 10 sati stigao prvi vlak s 500 čeških i slovačkih turista. To je prva direktna željeznička veza između Hrvatske i Češke, a sve u organizaciji češke tvrtke RegioJet.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Vlak je krenuo iz Praga, prošao kroz Pardubice, Brno, Bratislavu, Budimpeštu, Ljubljanu, da bi naposljetku stigao u Rijeku. Za prvi polazak prijevoznika RegioJeta na novoj sezonskoj liniji Prag-Rijeka-Prag sve su karte rasprodane, a stiglo je 500 gostiju, Čeha i Slovaka – ovih prvih nešto više.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Našeg fotografa posebno su zanimale turistkinje, tradicionalno u hrvatskom folkloru prikazivane kao izrazito dobrodušne i druželjubive djevojke i žene željne otkrivanja novoga.

Tako da s punim pravom možemo reći, neki su u Rijeci čekali vlak, a neki – Čehinje!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ovakvih vlakova očekuje se još. Do 11. srpnja vlak će prometovati tri puta tjedno- utorkom, petkom i nedjeljom, a nakon tog datuma linija bi trebala postati svakodnevna i tako će ostati do kraja praznika.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Put od Praga do Rijeke turiste će koštati od 22 do 30 eura, ovisno o mjestu u vlaku, a u cijenu su uključeni kava i doručak, a tijekom vožnje moguće je naručiti grickalice i piće. U vlaku je dostupan i internet.

Vlak ima do 12 vagona, s ukupnim kapacitetom za 560 putnika.

Interes turista za ovo putovanje je velik. Naime, otkako su početkom lipnja karte za liniju između Praga i Rijeke puštene u prodaju, u jednoj večeri prodano je vie od pet tisuća karata.

Ovo je tek mali dio čeških turista koji su vlakovima stigli u Hrvatsku budući da ih se očekuje još 30.000 do kraja sezone.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views