Neobični prizori u Krešimirovoj ulici: Radnicima pomažu i ronioci!

Foto: Facebook/Maks Kosjek

Problem građevinarima stvaraju podzemne vode odnosno “Škurinjski potok” čiji je tijek prekinut

I dok na jednom dijelu Krešimirove ulice (na području Mlake) radovi na rekonstrukciji i izgradnji transportnog kanalizacijskog kolektora uz rekonstrukciju postojećeg vodovoda i polaganje DTK mreže napreduju više-manje predviđenim tijekom, na drugim dijelovima gradilišta – veliki problemi.

Pumpa više ne pomaže u izbacivanju vode

Naime, nadomak studentskog restorana Index, problem građevinarima stvaraju podzemne vode, odnosno, kako izvještava na društvenim mrežama Maks Kosjek, kroničar gradskih zbivanja, “Škurinjski potok čiji je tijek prekinut pa su njegove vode sada barijera za spajanje novih cijevi”.

U pomoć su pozvani i ronioci koji nas poziv građevinara ovih dana zaranjaju u iskopinu punu vode.

Njihov zadatak Maks Kosjek opusuje ovako:

Najveći problem za postavljanje cijevi sanitarne kanalizacije predstavlja jezero koje je nastalo prekidom betonskog kanala kojim je potok tekao prema moru.

Detalj: pripremanje cijev za spajanje

Izvođači radova su danima pokušavali tu vodu pumpama izbaciti van, ali to je bilo nemoguće. Priliv vode je bio veći od kapaciteta svih pumpi koje su koristili.

U pomoć su pozvani i ronioci koji pokušavaju spojiti novu cijev promjera 800 mm i dužine 6 metara. Rade s bocama kisika na dubini od 2 metra, ali ne uspijevaju spojiti tu cijev pod vodom. Stroj im pomaže da se ta cijev navuče na drugu, ali ni to ne ide…, izvještava Maks Kosjek.

Koliko je taj zadatak težak, možete vidjeti i na fotografijama koje je snimio Maks Kosjek!

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari