NOVA RIJEČKA ATRAKCIJA: Legendarni brod “Uragan” postat će Baltazar Lab, vidikovac i interaktivno dječje igralište!

Projekt je to Rijeke 2020 i Poslovnog kluba PartneRi

Poslovni klub PartneRi financirat će a u ponedjeljak raspisuju i natječaj za financiranje kulturnih projekata u Primorsko-goranskoj županiji.

U RiHubu (Ivana Grohovca 1a) je održana skupština Poslovnog kluba PartneRi na kojoj su prezentirana dva projekta RIJEKE 2020 odabrana od strane Programskog savjeta i predložena skupštini za odlučivanje o financiranju: Brod Uragan – Baltazar Lab i Delta park. Na skupštini je za financiranje odabran projekt Brod Uragan – Baltazar Lab koji će se sufinancirati u iznosu od pedeset tisuća kuna.

Baltazar Lab na brodu Uragan bit će nova atrakcija na lukobranu koja će brod staviti u funkciju vidikovca i dječjeg igrališta s interaktivnim instalacijama.

Baltazar Lab je dio programa projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a izvodi se u okviru programskih pravaca Dječja kuća te Slatko i slano.

Predsjednik programskog savjeta Jakov Karmelić obrazložio je značaj projekta rekavši kako se Brod Uragan – Baltazar Lab činio najboljim projektom za prvo financiranje jer će izvedba početi već u 2019. godini, a puna implementacija projekta u 2020. godini.

“Upravo to će doprinijeti tome da se i naš Poslovni klub PartneRi u javnosti proaktivno percipira. Udruzi je važna vidljivost, a brod Uragan nalazi se na atraktivnoj lokaciji na Molo Longu.”

Udruga Poslovni klub PartneRi najavila je objavu natječaja za prijavu programa za sufinanciranje kulturnih projekata koji će objaviti u ponedjeljak 08.04.2019. Projekte će na natječaj moći prijaviti pojedinci s prebivalištem ili organizacije sa sjedištem u Primorsko-goranskoj županiji, samostalno ili u partnerstvu, s ciljem podizanje kvalitete života u lokalnoj zajednici i promicanja društveno odgovornog ponašanja te suradnje sa zajednicom kroz ulaganja u kulturu, umjetnost i društvene inovacije.

Povećanje vidljivosti i atraktivnosti grada Rijeke i Primorsko-goranske županije na europskoj i svjetskoj razini te veći društveni i ekonomski učinci udruživanjem sredstava javnog i privatnog sektora također su ciljevi poziva na natječaj.

PartneRi će financirati projekte koji kroz kulturu, umjetnost i društvene inovacije nude realna i inovativna rješenja za potrebe lokalne zajednice, doprinose unaprjeđenju kvalitete života građana stvaraju veću vrijednost za širu zajednicu, na održiv način ostvaruju pozitivan društveni učinak u lokalnoj zajednici i nakon završetka financijske potpore, imaju usklađene ciljeve, aktivnosti i proračun i imaju jaku vidljivost u lokalnoj zajednici.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari