NOVI GASTRO SPECIJALITET U GRADU: Znate li gdje u Rijeci možete kušati originalni burek i pite?

Konačno je došlo vrijeme da i Riječani probaju pravi burek i ostale vrste pita! Svakim radnim danom na adresi Scarpina 5 od 07 do 22 sata, a subotom od 08 do 22 sata, u Pita centru Baš burek možete uživati u finim burecima i pitama!

Iako ne sumnjamo u naklonost stanovnika našeg grada prema ovim perjanicama orijentalne gastronomije, nismo u potpunosti sigurni da većina ljudi prepoznaje i zna koja je razlika između bureka i ostalih pita. Većina Riječana sve će pite instinktivno nazvati burekom. 

bas-burek-izvana

 

Upravo iz gore spomenutog razloga dobro je što je franšiza sisačke tvrtke Baš Burek odlučila svoje poslovanje proširiti i na riječko područje te predstaviti svoje kvalitetne i ukusne proizvode u našem gradu.

img_3390

Poduzeće Grand Ugo d.o.o. koje je vlasnik zaštićene marke Baš Burek svoje sjedište ima u Sisku, a prva buregdžinica s tim imenom otvorena je u Petrinji. Konstantnim ulaganjem u proizvodne i prodajne aktivnosti, tvrtka je započela s procesom širenja svojih poslovnih aktivnosti na druge gradove, a valja izdvojiti Poreč, Zagreb, Šibenik, Split i konačno Rijeku. Kako neslužbeno saznajemo, cilj tvrtke je i poslovno širenje u inozemstvo, ali i na novu lokaciju u našem gradu.

img_3387

Simpatična voditeljica riječkog objekta, mlada pravnica po struci, Adriana Telar kojoj u poslu pomaže mlađa sestra Lea Telar, ukratko nam je ispričala zanimljivosti proizvodnog procesa njihovih ukusnih pita. Svi proizvodi napravljeni u proizvodnom pogonu u Sisku polugotovi se dostavljaju svim poslovnicama, no unatoč napretku proizvodne tehnologije, i dalje se tijesto za pite razvlači ručno te se puni raznim nadjevima, od kupusa, mesa, sira, zelja, špinata te krumpira što proizvodima daje dah domaćeg.

img_3385

Riječki Baš Burek u svojoj ponudi nudi vam siredžik, buredžik, sirnicu, zeljanicu, krumpirušu, šareni burek, pizza burek, kebab pitu, pitu BBQ piletina s posebnim preljevom te preljevima od vrhnja i češnjaka, kopra, pelatima i  začinima. Slatke pite u ponudi su pita nutti s nutellom, slatki sir, višnja te jabuka.

Valja naglasiti kako meso od kojega se radi pita i burek posjeduje Halal certifikat, što znači da se svinjsko meso ne koristi uopće, a sve se radi od junećeg i pilećeg mesa.

img_3382

Cijene proizvoda su i više nego povoljne uzimajući u obzir cijenu i količinu koja je i više nego zadovoljavajuća. Na kraju nam ne preostaje ništa drugo nego pozvati vas, naše čitatelje da posjetite Baš Burek i probate najbolje riječke pite. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja