DUGO SMIŠLJANI PREVRAT!

Galerija | Obersnel predao vlast, ključeve Grada preuzeo Meštar Toni!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke danas je došlo do smjene gradske vlasti!

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel predao je vlast, ključeve Grada preuzeo je Meštar Toni!

Time je simbolički označen početak Riječkog karnevala 2021. u novom prilagođenom obliku, a prilagođena važećim epidemiološkim mjerama bila je i današnja Primopredaju ključa Grada.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na prigodno održanom “Prvom zasjedanju maškaranog antonjskog vijeća” utvrđeno je da će se ovogodišnji karneval ipak održati, ali u izmijenjenom obliku i time prilagoditi važećim epidemiološkim mjerama.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon “sjednice” održana je Primopredaja ključa Grada, a Meštar Toni koji ove godine slavi svoju tridesetu obljetnicu „rukovođenja“ gradom u Peto godišnje doba, predložio da se „jednoglasno“ usvoji zaključak da se prošlogodišnjoj kraljici Dori Pilepić iz Karnevalske grupe „Siti i pijani“  te prvoj pratilji Sanji Pešćica iz Pusnog odbora Spinčići i drugoj pratilji Sari Puž iz Udruge „Zijat, sost, tancat i pit“ mandat produži na još godinu dana.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na zasjedanju kojeg je do primopredaje ključa vodio gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel iznesen je “čitav niz tvrdnji, od toga da je prošlogodišnji Karneval bio najveći i po broju grupa i broju posjetitelja, do tvrdnje da je Rijeka imala sreće, jer da je dan održavanja Velike karnevalske povorke bio tjedan dana kasnije, povorke vjerojatno ne bi bilo”.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ovako smo u godini kada je Rijeka bila Europska prijestolnica kulture imali spektakularnu manifestaciju koja je imala veliki odjek u svijetu. Riječko gradonačelniku ovo je 21 put da predaje Ključ grada, a kako je sam rekao i posljednji, ali time njegovo sudjelovanje u karnevalskim događanjima neće prestati. Meštru Toniju zaželio je da uspješno nastavi voditi Karneval uz vjerovanje da će se iduće godine sve vratiti u normalu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke kazao je kako se duh karnevala ne može oduzeti niti spriječiti jer on živi u svima koji karneval i tradiciju vole i poštuju. Škarpa je najavio „virtualni karneval“, na koji će pozvati sve karnevalske udruge koje su do sada učestvovale u povorkama, da se predstave kratkim video uratkom u kojem će predstaviti svoju udrugu i tradiciju, a svi će se materijali objediniti u jedan, koji će biti dostupan na web stranici Riječkog karnevala i biti prikazan na Kanalu Ri.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Premda tradicionalnih karnevalskih događanja neće biti, onaj humanitarni dio neće izostati pa će se karnevalisti koji to žele i ove godine odazvati pozivu i u suradnji s Crvenim križem, 2. veljače, 2021., darivati krv.

“Ako se epidemiološke mjere promjene ili ukinu, prilagodit ćemo se tome, kazao je Škarpa, a ako ostane ovako kako je sada, preživjet ćemo i iduće godine nastaviti našu tradiciju.”

Meštar Toni je na to rekao “Živio pust” i dodao “Krepat ma ne molat” i time je zatvoreno Prvo zasjedanje maškaranog antonjskog vijeća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari