OBRATITE POZORNOST! Na riječkim autobusima osvanule poruke za pješake i vozače

Poruka „Pogledaj dva puta“ usmjerena je ka pješacima, a poruka „Gledaj u pravom smjeru“ vozačima te će u narednih mjesec dana biti oglašene na autobusu broj „2“ KD Autotrolej d.o.o., koji prometuje na relaciji Trsat-Srdoči

Danas je na Jelačićevom trgu u Rijeci održana prezentacija oglasnih poruka, koje su u cilju kvalitetnije promidžbe i propagiranja poželjnog ponašanja sudionika u prometu te senzibiliziranja javnosti osmislili policijski službenici Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave primorsko-goranske.

Ovakav oblik preventivne aktivnosti u prometu realiziran je po prvi put, a financiran je sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Poruke su oglašene na vanjskim stranama gradskog autobusa te izložene ciljanoj skupini, u konkretnom slučaju pješacima i vozačima te integrirane u svakodnevni život građana.

Uz predstavnike Policijske uprave primorsko-goranske, prezentaciji oglasnih poruka nazočili su predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske, KD “Autotrolej“ i tvrtke „Urbano oglašavanje“ d.o.o. iz Rijeke.

Govoreći o razlozima za ovakav vid slanja poruka sudionicima u prometu, voditelj Skeledžić je naglasio kako je na području Policijske uprave primorsko-goranske izraženo stradavanje pješaka, koji su ujedno i jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Provedene analize pokazuju kako je na području ove Policijske uprave u 2016. godini smrtno stradalo osam pješaka što je 47,1% od ukupnog broja smrtno stradalih. Sedam smrtno stradalih su osobe starije od 65 godina, dok je jedna smrtno stradala pješakinja, nažalost dijete u dobi od devet godina.

Također, zabrinjava činjenica da je nastavljen prošlogodišnji negativni trend smrtnog stradavanja pješaka, tako da je u jedanaest mjeseci ove godine na području Policijske uprave primorsko-goranske smrtno stradalo šest pješaka, a u istom razdoblju prošle godine smrtno su stradala četiri pješaka.

Podršku ovoj inicijativi i ideji izrazila je i predstavnica KD „Autotrolej“, glasnogovornica Kristina Prijić, izrazivši nadu da će ove poruke doći do velikog broja građana, posebice pješaka i vozača kao i to da će se u narednom razdoblju poruke prikazivati na više autobusa.

Budući da je stradavanje pješaka, posebice onih starije životne dobi izraženije kada su kraći dani i lošiji vremenski uvjeti oglašavanje poruka upravo i planirano u zimskom razdoblju.

Poruka „Pogledaj dva puta“ usmjerena je ka pješacima, a poruka „Gledaj u pravom smjeru“ vozačima te će u narednih mjesec dana biti oglašene na autobusu broj „2“ KD Autotrolej d.o.o., koji prometuje na relaciji Trsat-Srdoči.

Oglašavanje poruka na gradskim autobusima realizirano je u suradnji Policijske uprave primorsko-goranske, KD Autotrolej d.o.o., RIJEKA plus d.o.o. te Urbano oglašavanje d.o.o.

Istaknute i oglašene poruke, osim što su vidljive pješacima i vozačima kojima su prvenstveno i namijenjene, vidljive su i putnicima na autobusnim stajalištima, prolaznicima i svim drugim sudionicima u prometu. Stoga je za nadati se da će ovakav vid prometne prevencije pridonijeti ostvarenju zadanog cilja – poželjnom ponašanju sudionika u prometu i senzibiliziranju javnosti na ovu problematiku.

Foto: PU primorsko-goranska

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views