BOLJI PROTOK VOZILA

Od danas u Rijeci puno “protočnije” drive in testiranje na koronavirus! Evo svih detalja…

Foto: Mateo Levak/Riportal

Od danas se u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ drive in testiranje provodi na drugačiji način, a sve s ciljem bržeg protoka vozila i kraćeg zadržavanja građana u krugu NZJZ

Zbog loše epidemiološke situacije u Rijeci i PGŽ povećava se broj testiranja građana na COVID-19, a epidemiolozi su gotovo svakodnevno pod velikim pritiskom građana, “pješaka” i “vozača” koji dolaze na testiranje. Stoga je od danas, kako smo najavili sinoć, uveden nov način testiranja građana koji dolaze svojim vozilima – može se reći da je, na neki način, Rijeka napokon dobila i “pravi” drive in punkt za testiranje na koronu!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Evo kako se drive in testiranje od danas odvija:

Građani koji na testiranje dolaze pješice testiranje će i nadalje obavljati na postojećoj lokaciji, dok građani koji na testiranje dolaze vozilima i dalje stižu s odvojka iz Krešimirove ulice prema Nastavnom zavodu za javno zdravstvo, ali se više ne zaustavljaju na lokaciji gdje se testiraju i “pješaci”.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Vozilima produžuju prema sjeveru, prema parkiralištu NZJZ-a gdje je postavljen kontejner ispred kojega epidemiolozi uzimaju uzorke/briseve, na način da vozači ne moraju izlaziti iz svojih vozila – baš kao što je to bilo i do sada, ali su na ovaj način izbjegnute (prometne) gužve koje su se stvarale na prijašnjoj lokaciji.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Nakon što obave drive in testiranje, vozači od danas nastavljaju vožnju prema sjeveru odnosno izlazu na Vukovarsku ulicu.