UGLASLA ZADNJA NADA

Odoše kućice s Korza… korona odnijela i posljednju nadu u Advent za pamćenje

Foto: Mateo Levak/Riportal

Kućice na Korzu postavljene su nekako baš uoči proglašenja novog seta strogih epidemioloških mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite

I ove, po mnogo čemu tužne godine, raskošan Advent u Rijeci bio je planiran sa svim svojim sastavnim atrakcijama, uključujući sajamske kućice na Korzu, u nadi da će pandemija popustiti i da će se sve moći održati po planu.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Međutim, krajem studenog Nacionalni stožer civilne zaštite donio je epidemiološke mjere koje su uključivale i zatvaranje ugostiteljskih objekata, ali i famoznu “obustavu održavanja sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja ili priredbi gdje se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi”.

Upravo je ta odredba odredila sudbinu sajamskih kućica na Korzu.

One su ostale na Korzu sve do danas, u nadi da će doći do popuštanja mjera, no ispostavilo da je došlo ne do popuštanja već do postroženja mjera.

Dugogodišnji partneri Adventa u Rijeci, u organizaciji Turističke zajednice Grada Rijeke, u više su navrata isticali krajnju nelogičnost ove odredbe o “obustavi održavanja sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja ili priredbi gdje se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi”, naglašavajući kako je takva mjera prilično čudna u odnosu na sve ono što se događa u trgovačkim centrima kojima je dozvoljen rad. No pomoći nije bilo, i kućice su na kraju cijele priče danas morale biti razmontirane.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Nadamo se samo do prve sljedeće prilike, kada ćemo se vrlo brzo ponovno družiti uz suvenire, piće i hranu sa štandova na Korzu i okolnim trgovima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari