ZDRAVO I ZABAVNO

Održan treći vikend Festivala sportske rekreacije Platak 2020

“Festival sportske rekreacije Platak 2020” je dočekao početak ljeta i to svojim trećim vikendom tijekom kojeg su na red došli zaljubljenici kretanja u prirodi, streličarstva i biciklizma

Vrijeme nije bilo nimalo ljetno niti “prijateljsko” ali to nije omelo ni organizatore ni sudionike da zajedno provedo još jedan lijep vikend na Platku. Podsjetimo, festival se održava povodom Međunarodnog olimpijskog dana, a u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo.

Subotnji program je obuhvatio dvije aktivnosti pa je tako u 11 sati započeo pohod za ljubitelje kretanja u prirodi i to u suorganizaciji sa Savezom ŠSD PGŽ, a na srednje teškoj stazi Platak – Radeševo – Platak.

Program “Roditelji i djeca u pokretu” tako je okupio obitelji i bilo je zanimljivo na okupu vidjeti pripadnike različitih generacija s istim ciljem – zajedno savladati predviđenu rutu i uživati u druženju i prirodi. Pohod je trajao oko 2 sata, a na cilju je sve sudionike, kao i ostale posjetitelje Platka, čekala itekako zanimljiva aktivnosti – program streličarstva koji se organizirao u suradnji sa SK Ajkule Rijeka i koji je prezentirao streličarstvo kao primjenjenu aktivnost u sportskoj rekreaciji. Svi zainteresirani imali su mogućnost odraditi trening streličarstva uz stručno vodstvo trenera te je malo reći da su u njemu uživali svi, a ponajviše najmlađi.

Nedjelja je bila rezervirana za Biciklijadu koju je organizator realizirao u suradnji sa BK Grobnik, a koja je sudionicima donijela mogućnost sudjelovanja u vožnji na laganoj stazi dugoj 10 km.

Iako su vremenske (ne)prilike (kiša i temperatura od 10 stupnjeva) prijetile programu, hrabri sudionici su krenuli na svoje rute, a tijekom vožnje je i vrijeme odlučilo svima olakšati pa je kalendarski prvi dan ljeta ipak pokazao i svoju ljepšu stranu.

Vožnjom biciklista završene su aktivnosti i trećeg vikenda festivala, a već za onaj naredni pripreme su u punom tijeku.

Podsjetimo, u subotu 27. lipnja s početkom u 11 sati, u suradnji sa PD Kamenjak, ljubitelji planinarenja doći će na svoje i to na ruti Platak – Jasenovica – Platak, laganoj stazi kojom je pohod planiran u trajanju od cca 135 minuta. U nedjelju, 28. lipnja s početkom u 11 sati, Platak će biti središte brojnih događanja i aktivnosti u Decathlon zoni (prezentacija sportova), održat će se prezentacija nordijskog hodanja, a svakako će biti zanimljivo i jahanje konja koje priprema ranč Angeli Bregi.

Lipanj će tako završiti aktivnim i atraktivnim vikendom, a festival se nastavlja tijekom cijelog ljeta sve do velikog finala koje će se održati na Platku, a čiji se program zasad drži u tajnosti jer će biti nešto doista posebno.

Što se tiče narednog vikenda, kao i ona tri prethodna, u sve aktivnosti mogu se uključiti svi zainteresirani i to na licu mjesta, a organizator podsjeća da svi sudionici moraju imati adekvatnu sportsku obuću i odjeću te dovoljnu količinu vode (na Biciklijadi i zaštitne kacige), trebaju poštovati epidemiološke preporuke HZJZ te da sudjeluju u programima na vlastitu odgovornost.

Podsjetimo, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije će tijekom cijelog ljeta pripremati brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života. “Festival
sportske rekreacije Platak 2020 ” je prva od takvih aktivnosti koja je krenula 7. lipnja, a već je poznat program aktivnosti za cijeli mjesec.

Programom u nedjelju 28. završit će aktivnosti predviđene za lipanj, ali se iste nastavljaju i u srpnju brojnim programima koje organiziraju Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ, Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji sa partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.

Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091/ 42 00 650 i 095/ 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com.

Photo: arhiva Festivala sportske rekreacije

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari