FOTO: OLIMPIJSKI DAN NA KORZU Svatko može pronaći sport koji mu odgovara!

Podizanjem olimpijske zastave na riječkom je Korzu otpočeo Hrvatski olimpijski dan, sportska manifestacija u povodu godišnjice osnutka Hrvatskog olimpijskog odbora. Tim je povodom Riječki sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i ove godine organizirao demonstraciju 22 sporta te školski sport, sport studenata i sport osoba s invaliditetom, na terenima postavljenim duž riječkog Korza.

dan2

U nazočnosti gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, predstavnika Primorsko-goranske županije, Valerija Jurešića, brojnih sportaša olimpijaca i paraolimpijaca te sportskih djelatnika olimpijsku je zastavu podignula Vera Begić Blečić članica Kluba riječkih olimpijaca. Ove godine zastavu nisu nosili olimpijci, već su je donijela djeca članovi Kluba skokova u vodu „Primorje 2010“, Atletskog kluba Kvarner, Rukometnog kluba Pećine, Gimnastičarskog kluba „Vita“, NK Orijenta, Judo kluba Rijeka, Taekwando kluba Rijeka i BK Sv. Jakov Jadranovo, među kojima se možda kriju i neki budući olimpijci, tko zna.

U želji da se obilježi Hrvatski olimpijski dan i doprinese približavanju djece i roditelja određenom sportu napravljen je Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove koji će od sljedećeg tjedna biti dostupan i na web stranicama RSS-a i Zajednice sportova PGŽ.

dan1

Na prigodno postavljenim terenima na riječkom Korzu svoja znanja i vještine prezentirana su čak 22 sporta, (judo, taekwondo, školski sport, gimnastika, odbojka, streličarstvo, boćanje, rukomet, boks, košarka, automobilizam, nogomet, tenis, atletika, rugby, šah, veslanje).

Informacije o vaterpolu, plivanju, sinkroniziranom plivanju, skokovima u vodu, ribolovu na moru i Sveučilišnim igrama mogle su se dobiti na štandovima, a i Hrki, vesela maskota Eupopskih sveučilišnih igara 2016., bila je među djecom.

dan5

U sklopu otvorenja manifestacije proglašeni su najuspješniji sudionici Festivala sportske rekreacije Primorsko-goranske županije, a održano je i revijalno natjecanje u boćanju u kojem su sudjelovale ekipe riječkih olimpijaca, Grada Rijeke, PGŽ, Riječkog sportskog saveza te Zajednice sportova PGŽ kako bi se time prigodno najavilo Svjetsko prvenstvo u boćanju za seniore koje će se održati od 20. do 26. rujna 2015. godine u Rijeci.

dan3

Hrvatski olimpijski odbor je 2007. godine pokrenuo program pod nazivom Hrvatski olimpijski dan (HOD), čiji je cilj potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade. HOD je jedinstveni naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju koja se obilježava 10. rujna na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora koji ove godine slavi 23. godišnjicu postojanja. (I.N./GR)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari