LJULJA LI, LJULJA!

Olujna bura ljulja brod LNG Croatia, u pomoć pozvani remorkeri!

Foto: Facebook/D.D./I Love Island of Krk

Snažna bura koja puše diljem Jadrana, ujedno je i prva za brod LNG Croatia koji je početkom prosinca usidren na LNG terminalu u Omišlju

U Facebook grupi I love island of Krk objavljeno je kako je jak vjetar stvorio probleme, zbog kojih su u pomoć pozvana dva remorkera, koji veliko plovilo sada pridržavaju s boka.

“Prva bura za LNG Croatia i evo problema. U pomoć stigli remorkeri LUKAS i CHAMPION. Sada ga pridržavaju s boka. Takozvano boksanje!!!”, piše u grupi, gdje su objavljene i gornje fotografije, donosi Morski.hr

Iz LNG Hrvatska su Novom listu potvrdili da su remorkeri tamo došli iz predostrožnosti, ukoliko brod bude trebalo dodatno osigurati i pogurati prema obali. No tvrde kako zasad problema nije bilo.

Je li moguće da su projektanti terminala mislili na sve, osim na opasnost od učestale i snažne bure, zasigurno ćemo saznati u danima ispred nas.

Podsjetimo, ovo nije prvi problem s kojim se od nedavnog početka probnog rada suočava na velika zvona od resornog ministra Tomislava Ćorića razvikan LNG terminal. Prije samo tjedan dana građani Omišlja žalili su se na snažnu buku koja dopire čak do Malinske i susjednog kopna, piše Morski.hr.

Prema odobrenom Godišnjem planu rasporedu usluga Terminala, početak komercijalnoga rada očekuje se 1. siječnja 2021. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari