Omišalj i Krk bogatiji za dva posebna razredna odjela za učenike s poteškoćama u razvoju

U suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje Rijeka, od ove školske godine OŠ Omišalj i OŠ F. K. Frankopan Krk bogatije su za 2 posebna razredna odjela

Riječ je o odjelima otvorenim za osnovnoškolsko školovanje osmero učenika s teškoćama u razvoju pri Osnovnoj školi Omišalj – PŠ Dobrinj (posebni program uz individualizirane postupke (1.razred, 4 učenika) i Osnovnoj školi „Fran Krsto Frankopan“ Krk – PŠ Vrh (posebni programi za stjecanje kompetencija u aktivnostima svakodnevnoga života i rada uz individualizirane postupke (1.odgojno-obrazovna skupina, 4 učenika).

Svečanostima u Dobrinju i Vrhu povodom prvog dana nastave prisustvovale su zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

„Formiranjem područnih odjela odjeljenja Centra za odgoj i obrazovanje za djecu s posebnim potrebama pomogli smo puno roditeljima i djeci jer će se djeca školovat u svom okruženju, mjestu i ljudima koje što vjerujem da je u odgoju i obrazovanu jako važna činjenica“, rekla je zamjenica Medarić.

Ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Ivona Šabarić Rubeša istaknula je kako će se na ovaj način učenicima omogućiti odgoj i obrazovanje uz stručnu podršku edukacijskih rehabilitatora, podršku kroz dodatni odgojno-obrazovni i rehabilitacijski rad i podršku stručnih suradnika različitih profila u poznatoj lokalnoj sredini, što je za tu osjetljivu kategoriju djece od iznimne važnosti.

Pročelnica Stilin čestitala je prvi dan škole svim učenicima u Primorsko-goranskoj županiji kojih je oko 18 tisuća te je istaknula kako današnji projekt na otoku Krku samo dio projekata Primorsko-goranske županije koji predstavlja višu razinu standarda u školstvu u odnosu na prijašnje godine.

Prvašićima su sretan početak zaželjeli gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić i načelnik Općine Dobrinj Neven Komadima, istaknuvši zadovoljstvo što su s radom započeli posebni razredni odjeli na otoku Krku što će djeci omogućiti školovanje u poznatoj okolini.

Uz njih, uspješno školovanje i podršku prvog dana prvašićima su pružili ravnatelji Žarko Žarković i Serđo Samblić te predsjednik Općinskog vijeća Općine Omišalj Anto Trogrlić.

Foto: PGŽ

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari