Opatijski kukali okupali se u moru u karnevalskom izdanju!

Foto: Čitatelj

Iako djelomično “maskirani” karnevalskim kapicama, nitko nije mogao pogriješiti – okupati se u moru u siječnju mogu samo Opatijski kukali!

Nakon što su se prvi okupali u moru ove godine, 1. siječnja, Kukali nastavljaju uživati u moru, ovoga puta promovirajući karnevalsko doba. U prigodnim kapicama karnevalskim kapicama, predstavljaju veliku atrakciju kako za Opatijce, tako i za njihove goste iz cijeloga svijeta koji se ne mogu načuditi elanu i vitalnosti ovih kupača

Podsjetimo, Opatijski kukali prerasli su u velike turističke promotore grada pa je njihova “morska zdravica” uvrštena i u službeni kalendar opatijskog Adventa.

Osim kupanja u moru, sudjeluju i u manifestacijama kao što su Opatijski karneval, Opatija carski grad te Balinjerada u kojoj članovi u moru jašu drvene morske konjice te kopljima od bambusa gađaju balinjerade za punte.

Vesela družina kupa se tijekom cijele godine, zimi vikendima, čime, kažu, promiču zdravlje budući da je znanstveno dokazano kako kratkotrajno kupanje u hladnoj vodi ima mnoge povoljne utjecaje na zdravlje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari