OVO JE MOGLO UBITI NEKOGA! S dimnjaka toplane Škurinje vjetar otpuhao truli limeni opšav – tko je odgovoran?

Foto: Riječanin

Samo pukom srećom truli limeni opšav nije pao na nekoga od stanara eševa na Rastočinama ili na neki od parkiranih automobila

A truli limeni opšav koji je uslijed jakog vjetra otpao sa dimnjaka Toplane Škurinje na adresi Rastočine bb mogao je završiti doista bilo gdje – nošen jakim vjetrom i s padom s visine od 80 metara možemo samo zamisliti koliku je udarnu snagu zadobio, i kako bi se proveo netko tko je mogao biti doslovce smožden niti ne sanjajući što ga očekuje s visine.

Opšav dimnjaka je nasreću pao nekih pet metara od jedne zgrade, no to ne umanjuje šok zbog ovog događaja.

Nije upitno da jaka bura koja već drugi dan puše na Kvarneru pokušava otpuhati sve pred sobom, no upitno je u kolikoj mjeri riječki Energo brine o sigurnosti svojih postrojenja (i građana oko postrojenja).

Naime, kako tvrde iz udruge Protiv skupog Energa, na dotrajalost materijala opšava dimnjaka na Toplani Škurinje upozoren je osobno direktor Energa Sanjin Kirigin, i to još prije tri godine! Ipak, prema tvrdnjama iz udruge, za cijelo ovo vrijeme nije se poduzelo ništa, pa su danas uslijed divljanja bure i nemara Energa u pitanje dovedeni ljudski životi.

O svemu ovome uputili smo upite Službi za odnose s javnošću riječkog Energa odakle su nam rekli kako će poslati očitovanje o ovom slučaju.  Njihovo reagiranje možete pročitati OVDJE.

Foto: Riječanin

Fotografija iz 2015 (Izvor: Facebook Protiv skupog Energa)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari