OVO SMO ČEKALI! Kalendar “Riječki dečki” s policajcima u ulozi modela!

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj danas je predstavljeno novo, 24. izdanje humanitarnog kalendara “Riječki dečki”. Humanitarni cilj je doniranje Zavoda za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC Rijeka

Sudionici kalendara su policajci, djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske, a svaki od njih kroz jedan mjesec svojim likom i djelom predstavlja sektor u kojem radi.

Ovaj već prepoznatljivi humanitarni kalendar tiskan je u tiraži od 1000 primjeraka, cijena jednog primjerka je 50 kuna a planirani prihod 50.000 kuna. Prodaja kalendara “Riječki dečki” počet će 10. prosinca na Korzu.

Pogledajte VIDEO s predstavljanja kalendara: 

Na posebnoj konferenciji za medije tradicionalni riječki kalendar, koji će ove godine zasigurno pobuditi posebno veliko zanimanje građana, predstavili su Dunja Pavešić u ime udruge Riječki dečki, prof.dr.sc. Jelena Roganović ispred Klinike za pedijatriju KBC Rijeka, Tomislav Dizdar, načelnik PU primorsko-goranske te autor fotografija u kalendaru Filip Gržinčić – uz policajce koji su pozirali na temu svojih hobija.

Iz humanitarne udruge Riječki dečki istakli su kako planiraju prodati svu tiražu, što – vjerujemo – nije teško ostvariv cilj, prije će biti da će se kalendar morati dodatno tiskati!

Sav prihod od prodaje donirat će se za potrebe djece koja se liječe na Odjelu onkologije Dječje bolnice Kantrida.

Prodaja će se odvijati na štandovima na Koblerovom i Jadranskom trgu, a započinje 10. prosinca i trajat će do 17. prosinca. Potom se prodaja nastavlja i od 20. do 22. prosinca na Koblerovom trgu.

Prošlogodišnja donacija Odjelu u iznosu 28.200 kuna iskorištena je za kupovinu specijalnog električnog krevetića i tapeciranje namještaja na Odjelu.

Ove godine kupili bi se robotići koji bi mogli biti u djetetovu razredu, čak sjediti i u njegovoj klupi umjesto njega, a sve kako bi dijete dok je na liječenju pratilo nastavu i imalo doticaja sa svojim razredom , prijateljima i nastavnicima te se po potrebi i situaciji i samo uključivalo u nastavu i druženje.

Cilj je da dijete ostane involvirano u svoju sredinu za vrijeme liječenja, što je dobro za njegovu stabilnost i osjećaj da nije otrgnuto iz svoga života, iz svoje sigurnosti i topline.

Pogledajte i VIDEOPRILOG RTL-a: