POČELI RADOVI, VOZAČI DISCIPLINIRANI: U Zajčevoj bez gužve, ali na obilaznim pravcima – stiskavac

Radovi na jednoj od glavnih riječkih prometnica trebali bi biti gotovi u roku od 90 dana, a za to vrijeme na snazi će biti privremena regulacija prometa

Umjesto na četiri, promet će se odvijati dvjema prometnim trakama i alternativnim pravcima, zbog čega bi promet mogao biti usporen o čemu smo pisali OVDJE. Radovi na dionici državne ceste D8 u Ulici Ivana Zajca, koji će obuhvatiti 305 metara prometnice, nastavak su prošlogodišnjih radova u Ulici Riva. Obuhvaćaju zamjenu asfaltnog kolnika, obnovu prometne signalizacije, radove na sanitarnoj kanalizaciji i obnovu kolosijeka s odvodnjom.

IMG_3154

Sporazumom Hrvatskih cesta, KD Vodovod i kanalizacija i HŽ Infrastrukture određeno je da radove na kolniku i sanitarnoj kanalizaciji obavlja GP Krk, a radove na kolosijeku HŽ Pružne građevine.

Obilazak radova u Zajčevoj ulici

Danas su radove na rekonstrukciji kolnika i željezničkog kolosijeka u Ulici Ivana Zajca, vrijedne više od 2,9 milijuna kuna, obišli gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, tehnički ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković i direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić obišli

Uz radove na dionici Krnjevo-Rešetari u koje je uloženo još 3,9 milijuna kuna, time je nastavljen projekt obnove svih državnih cesta na području Rijeke, što ga Grad Rijeka posljednjih nekoliko godina provodi u suradnji s Hrvatskim cestama i Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture.

Foto: Grad Rijeka
Gradonačelnik Vojko Obersnel, ministar Oleg Butković, pročelnica Irena miličević i direktor Josip Škorić (Foto: Grad Rijeka)

Ministar Butković rekao je kako da Hrvatske ceste u suradnji s Gradom Rijekom provode više projekata obnove državnih cesta, kao što je i obnova ceste Krnjevo – Rešetari, te da će do kraja godine biti objavljen i natječaj za izgradnju rotora na Martinkovcu.

IMG_3151

 

Gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je kako je, s obzirom na konfiguraciju grada, svaka cesta u Rijeci izuzetno značajna.

„Zahvaljujući dobroj suradnji s Hrvatskim cestama i Ministarstvom prometa unatrag zadnjih nekoliko godina obnovili smo gotovo 20-ak kilometara državnih cesta i ovo je nastavak tog projekta“, rekao je Obersnel, dodajući da će uređenjem Zajčeve ulice konačno biti riješen problem i pukotina uz prugu, prenijele su mrežne stranice Grada Rijeke.

IMG_3156

„Preostaje nam još sanacija Adamićeve i Krešimirove ulice. To će biti još opsežniji radovi zbog izmještanja kanalizacijskog kolektora, no time bi praktično sve državne ceste na području grada Rijeke bile obnovljene“, zaključio je gradonačelnik, u čijoj je pratnji bila i pročelnica Odjela gradske uprave za komunalni sustav Irena Miličević.

IMG_3159
Radovi u Ulici Ivana Zajca vrijedni su 2,9 milijuna kuna

„Rekonstrukcija Krešimirove i Adamićeve ulice uvjetovanja je radovima na kanalizaciji“, rekao je direktor Josip Škorić, dodajući kako se početak radova Hrvatske ceste i KD Vodovod i kanalizacija očekuje tijekom sljedeće godine. „Na taj način stvorit ćemo nekakvu dodanu vrijednost te u istom vremenskom periodu riješiti i kompletnu infrastrukturu“.

IMG_3158
Obavijest Autotroleja kako autobusna stanica u Zajčevoj do daljnjega nije u funkciji

Ministar Butković je nakon Zajčeve ulice obišao i radove na dionici državne ceste D 304, između naselja Rešetari i Krnjevo, vrijedne oko 3,9 milijuna kuna. Radovi će obuhvatiti 3,7 kilometara prometnice.

radovi zajc

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views