POČELI RADOVI, VOZAČI DISCIPLINIRANI: U Zajčevoj bez gužve, ali na obilaznim pravcima – stiskavac

Idi na originalni članak

Radovi na jednoj od glavnih riječkih prometnica trebali bi biti gotovi u roku od 90 dana, a za to vrijeme na snazi će biti privremena regulacija prometa

Oglas

Umjesto na četiri, promet će se odvijati dvjema prometnim trakama i alternativnim pravcima, zbog čega bi promet mogao biti usporen o čemu smo pisali OVDJE. Radovi na dionici državne ceste D8 u Ulici Ivana Zajca, koji će obuhvatiti 305 metara prometnice, nastavak su prošlogodišnjih radova u Ulici Riva. Obuhvaćaju zamjenu asfaltnog kolnika, obnovu prometne signalizacije, radove na sanitarnoj kanalizaciji i obnovu kolosijeka s odvodnjom.

Sporazumom Hrvatskih cesta, KD Vodovod i kanalizacija i HŽ Infrastrukture određeno je da radove na kolniku i sanitarnoj kanalizaciji obavlja GP Krk, a radove na kolosijeku HŽ Pružne građevine.

Obilazak radova u Zajčevoj ulici

Danas su radove na rekonstrukciji kolnika i željezničkog kolosijeka u Ulici Ivana Zajca, vrijedne više od 2,9 milijuna kuna, obišli gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, tehnički ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković i direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić obišli

Uz radove na dionici Krnjevo-Rešetari u koje je uloženo još 3,9 milijuna kuna, time je nastavljen projekt obnove svih državnih cesta na području Rijeke, što ga Grad Rijeka posljednjih nekoliko godina provodi u suradnji s Hrvatskim cestama i Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture.

Gradonačelnik Vojko Obersnel, ministar Oleg Butković, pročelnica Irena miličević i direktor Josip Škorić (Foto: Grad Rijeka)

Ministar Butković rekao je kako da Hrvatske ceste u suradnji s Gradom Rijekom provode više projekata obnove državnih cesta, kao što je i obnova ceste Krnjevo – Rešetari, te da će do kraja godine biti objavljen i natječaj za izgradnju rotora na Martinkovcu.

 

Gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je kako je, s obzirom na konfiguraciju grada, svaka cesta u Rijeci izuzetno značajna.

„Zahvaljujući dobroj suradnji s Hrvatskim cestama i Ministarstvom prometa unatrag zadnjih nekoliko godina obnovili smo gotovo 20-ak kilometara državnih cesta i ovo je nastavak tog projekta“, rekao je Obersnel, dodajući da će uređenjem Zajčeve ulice konačno biti riješen problem i pukotina uz prugu, prenijele su mrežne stranice Grada Rijeke.

„Preostaje nam još sanacija Adamićeve i Krešimirove ulice. To će biti još opsežniji radovi zbog izmještanja kanalizacijskog kolektora, no time bi praktično sve državne ceste na području grada Rijeke bile obnovljene“, zaključio je gradonačelnik, u čijoj je pratnji bila i pročelnica Odjela gradske uprave za komunalni sustav Irena Miličević.

Radovi u Ulici Ivana Zajca vrijedni su 2,9 milijuna kuna

„Rekonstrukcija Krešimirove i Adamićeve ulice uvjetovanja je radovima na kanalizaciji“, rekao je direktor Josip Škorić, dodajući kako se početak radova Hrvatske ceste i KD Vodovod i kanalizacija očekuje tijekom sljedeće godine. „Na taj način stvorit ćemo nekakvu dodanu vrijednost te u istom vremenskom periodu riješiti i kompletnu infrastrukturu“.

Obavijest Autotroleja kako autobusna stanica u Zajčevoj do daljnjega nije u funkciji

Ministar Butković je nakon Zajčeve ulice obišao i radove na dionici državne ceste D 304, između naselja Rešetari i Krnjevo, vrijedne oko 3,9 milijuna kuna. Radovi će obuhvatiti 3,7 kilometara prometnice.

Exit mobile version