POČELO JE!

Počelo maškarano ludilo u Rijeci i okolici; Na Korzu prvi ukrasi, maškare obilaze terase i pjesmom zabavljaju goste

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Počelo je karnevalsko razdoblje u primorju iako je karneval odgođen za iduće ljeto. Prve maskare obilaze terase i pjesmom zabavljaju goste, a na korzu su postavljeni prvi karnevalski ukrasi! 

Kako smo već priopćili, bliži se Antonja kad Rijeka tradicionalno ulazi u svoje peto godišnje doba, omiljenu sezonu svih ljubitelja karnevalskih događanja, opuštene zabave pod maskama i autohtonih mesopusnih običaja, no Riječki karneval se ni ove godine neće moći održati u svom uobičajenom izdanju.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Nažalost, zbog novog snažnog vala pandemije koronavirusa i potrebe za poštivanjem strožih epidemioloških mjera, Riječki karneval trenutno se ne može održati u svom punom obimu pa se tako sada, odnosno u za to uobičajenim terminima, neće održati centralni događaji karnevala – Međunarodna karnevalska povorka i Dječja karnevalska povorka.” – rekao je gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ipak, obožavatelje i sudionike kao i mnogobrojnu publiku koja željno iščekuje svako izdanje Riječkog karnevala koji oduševljava cijeli svijet, razveselit će vijest da se Dječja i Međunarodna karnevalska povorka ipak planiraju, ali ovog puta u ljetnom terminu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Povorke se ove godine ne otkazuju u potpunosti već se odgađaju za ljetne mjesece odnosno za vrijeme u kojem se očekuje bolja epidemiološka situacija. Stoga su termini održavanja Međunarodne karnevalske povorke i Dječje povorke prebačeni na početak ljeta i nadam se da nam pandemija neće i tada poremetiti planove. Isto je i s Humanitarnim karnevalskim balom čije se održavanje također prebacuje u ljetni termin.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ipak, unatoč pandemiji, dio karnevalskih događanja odvijat će se i u ovom, uobičajenom terminu pa je tako već u ponedjeljak na rasporedu tradicionalna primopredaja ključa Grada Meštru karnevala, a koja će ove godine biti nešto drukčija no što je to bilo do sada.” – najavio je gradonačelnik grada Rijeke Marko Filipović.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari