SVI ŽELE TEST

Galerija | Pogledajte do kuda se danas u Rijeci proteže kolona vozila za “drive in” testiranje na covid-19!

Foto: Riportal

Od ranog jutra ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ formirala se duga kolona vozila koja čekaju na ulazak u “drive in” lokaciju za testiranje na covid-19 gdje svi građani koji dolaze s liječničkom uputnicom mogu u vlastitom automobilu obaviti test

Kolona vozila u jednom trenutku dosezala je sve do “male tržnice” na Brajdi, tako da je strpljenje danas glavna vrlina svih koji se iz raznih potreba žele – ili moraju – testirati na bolest covid-19. Zanimljivo je da su i riječki vatrogasci, pripadnici JVP Rijeka, ispred ulaza/izlaza u svoju postaju u Krešimirovoj morali postaviti “čunjeve” kako bi vozila u koloni ostavila dovoljno praznog prostora za prolazak vatrogasnih vozila u hitnoći!

Kao i ranije, postoje kategorije građana koji se zbog potrebe posla ili putovanja moraju češće testirati jer im testovi služe i kao svojevrsne “propusnice” bilo na brod ili za putovanje u stranu zemlju; no čini se – a to pokazuje i ova kolona vozila – kako se sve veći broj građana želi testirati kako bi saznali jesu li covid pozitivni ili ne.

Posebno se to odnosi i na one koji rade, ili žele raditi u turističkom sektoru za što će im, po svemu sudeći, trebati ili negativni testovi na koronu ili potvrde o cijepljenju ili dokaz da su preboljeli koronu. Ili nekoliko od ovih uvjeta zajedno…

Inače, jučer je u PGŽ testirano 912 osoba, a Covid pozitivne bile su 241 osobe. Ozdravilo je 310 osoba, izvijestili su iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Na području naše županije sada je 2746 aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti.

Inače, građani i dalje na testiranje u Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ mogu dolaziti i pješice jer su u Zavodu dva punkta za testiranje: jedan za pacijente koji dolaze automobilom, a drugi za pacijente koji dolaze pješice.

U Zavodu se cijeli proes odvija brzo, koliko god je to “tehnički” moguće. Nakon uzimanja uzorka testirani se upućuju dalje vozilima na Podpinjol, odakle vozilima izlaze na Vukovarsku ulicu a to osigurava veliku protočnost “drive in” testiranja.

Prosječan dnevni broj testiranja u NZJZ PGŽ je tisuću, no ponekad se ta brojka penje i do 1.500 uzoraka dnevno po čemu je upravo Primorsko-goranska županija jedna od vodećih županija ako se promatra broj testiranih osoba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari