POSLJEDICE „RIJEČKOG VREMENA“ Lokve na cestama, oštećenja na vozilima, bez „kišne opreme“ nikud

Kiša je na riječkom području padala cijeli dan i noć. A prognoza kaže da će nastaviti padati…

Tko baš ne mora “iz kuće, u petak u Rijeci i na širem riječkom području nije izlazio na otvoreno – kiša se ponovno sručila na Rijeku svom žestinom, a iako su ovoga puta sve službe bile pripravne – uključujući cestare zadužene za održavanje gradskih i prigradskih prometnica – začepljenja odvoda i šahti bilo je i ovoga puta.

Na nekim lokacijama kombinacija velike količine vode na tlu i izraubanih cesta, parkirališta i općenito tla dovodila je do oštećenja na vozilima, poput ovog automobila zabilježenog fotoaparatom našeg suradnika. Vozač od veće količine vode na tlu nije opazio oveću rupu u kolniku pa je prednjim kotačem vozila nažalost upao u nju.

rupa-auto1

Inače, kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji, a vlažnih i skliskih kolnika mjestimice ima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog jakih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine na dionici autoceste A6 između Kikovice i Ravne Gore, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub.

sahta-sasa-lenkovic
Ovako obično izgledaju šahte na riječkim prometnicama u vrijeme obilnih kišnih padalina (Foto: Facebook Saša Lenković)

Što se tiče prognoze vremena za naredno razdoblje, ona kaže ovako: umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, a na Jadranu i lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Najviše kiše, mjestimice i obilne, očekuje se na Jadranu, područjima uz Jadran, a najmanje u sjeverozapadnim predjelima te osobito u Slavoniji, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za subotu (DHMZ).

kisa-pero-lovrovic
Foto: Pero Lovrović

Temperature su međutim osjetno iznad prosjeka za ovo doba godine!

Prema podatku automatske postaje s Platka, javlja RiMeteo, jučer do 16.30 sati palo je već 100 mm kiše a to je ujedno i najveća količina kiše od svih automatskih postaja. Na riječkom području pala je također obilna kiša – automatske postaje mjerile su i do 40 mm kiše.

Prema preeviđanjima meteorologa, do kraja tjedna u Rijeci može doći i do obaranja apsolutnog oborinskog rekorda za studeni koji iznosi 483 mm.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari