Primorsko-goranska štrudla najbolja je štrudla Hrvatske! Ovo su žene zbog kojih su svi prste lizali!

Ove nedjelje u Jaškovu, nedaleko Karlovca, održao se ŠtrudlaFest

Birala se najbolja štrudla Hrvatske, a u spravljanju iste pobijedio je tim žena iz Severina na Kupi iz Gorskog Kotara.

KUD Frankopan žiri je osvojio okusom jabuke i aronije te tako odnio titulu najbolje štrudle Hrvatske.

Drugo mjesto osvojio je tim Srce Jaškova iz Jaškova, dok je treće mjesto preuzeo OPG Kovač, također iz Jaškova.

Budući da drugo i treće mjesto dijele mještani Jaškova, možemo reći kako je ovo samo još jedan pokazatelj da ovo selo s pravom nosi titulu sela štrudle.

Četvrto izdanje ŠtrudlaFesta okupilo je pedesetak izlagača iz cijele Hrvatske, te ponudilo više od 70 različitih okusa štrudle.

Od onih klasičnih s jabukama ili sirom pa sve do onih s ružinim laticama, blitvom ili janjetinom te bezglutenskih. Bio je to sjajan gastro događaj, ali i mjesto gdje je sve vrvilo dobrom atmosferom.

Koliko je štrudla bila tražena ove nedjelje pokazuje i brojka od 10 tisuća, koliko je štrudli prodano u samo jednome danu.

Bilo je tu i vožnje fijakerom, jahanje na konjima, višemetarske slamnate skulpture, gastro radionice za odrasle, radionice prirodne kozmetike, gladijatorske borbe te dječji kutak.

Cijeli program vodio je Zoran Pribičević koji je sjajno odradio voditeljski angažman, dok je njegova kolegica Doris Pinčić imala svoju radionicu ”Moja najdraža štrudla”, ali i skupa s Brankom Ognjenovićem odabrala najbolju štrudlu Hrvatske.

Ipak, ne zaboravimo da je upravo u Jaškovu, selu štrudle, 2015. godine napravljena štrudla koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, a tajnu te štrudle na radionici je otkrila teta Marica koja je prije četiri godine sudjelovala u ovom zahtjevnom spravljanju slasne poslastice.

Posjetitelje je u ovom živopisnom selu dočekala i najuzornija žena Hrvatske, koja je na licu mjesta pripremala vivodinsku poviticu. Osim na glavnoj pozornici, program se odvijao i u kuriji Jaškovo te u restoranu Žganjer.

Više u VIDEOPRILOGU: