Prvi dan Bele Nedeje: Sunce “okupalo” posjetitelje, koncerti rasplesali sve a najbolje tek dolazi!

Prvi dan Bele nedeje, točnije Belu subotu, Kastav je dočekao okupan suncem, lijepim vremenom i brojnim posjetiteljima koji su iskoristili lijep dan i prošetali ulicama grada, koji je tradicionalno za Belu nedeju obukao posebno ruho

Ovogodišnje izdanje omiljene manifestacije koju pohode desetci tisuća posjetitelja ponudilo je brojne tradicionalne sadržaje, ali i brojne novitete koji su se, prema reakcijama posjetitelja pokazale punom pogotokom.

Sve je započelo već tradicionalnim otvaranjem izložbe “Za otočit i natočit” Udruge prijatela ruž, grozja i vina Belica, a koja se sastoji tradicionalnog pribora za vinogradarstvo i podrumarstvo kakav se nekad koristio i kojeg je itekako zanimljivo pogledati.

Kako je naglasio predsjednik udruge Miljenko Host bit će ovo godina Belice visoke kakvoće, dok je gradonačelnik Matej Mostarac otvorio izložbu posebno naglasivši kako je baš Udruga Belica pokretač očuvanja, ali i razvoja vinarstva Kastva te ponajviše zaslužna da se u kastavskim konobama pije kvalitetno vino.

U vrijeme otvaranja izložbe, nedaleko su startala i dva nova sadržaja: lokVINA i Dječji kutak. I oba su se pokazala izuzetno zanimljiva posjetiteljima. Tako je sajam autohtonih hrvatskih vina, ali i finih zalogaja, privukao svojom ponudom i ugodnom glazbom vinoljupce svih generacija, a Dječji kutak je oduševio najmlađe raznim, danas zaboravljenim dječjim igrama, ali i radionicama kroz koje su djeca, između ostalog, naučila raditi sok od grožđa.

Najmlađi su uživali u izuzetno posjećenoj Cicibanovoj radionici izrade cipela kroz koju su mogli naučiti izraditi cipele svojim rukama, a nemali je broj djece posjetio i kutak HNK Rijeka ne propustivši prigodu fotografirati se sa Pešekanom – maskotom nogometnog kluba.

Brojne fotografije posjetitelji su zabilježili u nekoliko foto kutaka od kojih je teško izabrati najpopularniji. Ljubavni kutak, Mjesto za ćakulu, Frane Merikan, grozd na kojeg se projicira promo film Bele nedeje…sve su to nove atrakcije koje ove godine nudi Bela nedeja.

Među brojnim posjetiteljima prvog dana manifestacije svakako treba izdvojiti predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića koji je prošetao ulicama grada, zadržavao se kraj štandova, a potom se pridružio brojnom društvu u Kući Belice, gdje su ga dočekali brojni predstavnici medija, simpatizeri i članovi SDP-a.

Napomenimo i da su posjetiteljima na raspolaganju i brojne izložbe, od kojih je jedna upravo večeras otvorena i to u Speleogaleriji, ateljei su otvorili svoja vrata, kao i muzejske zbirke, pa je ponuda programa doista vrhunska.

Zabavni program posebna je priča svake Bele nedeje pa je tako i ove godine. Na Fortici su nastupali izvrsni Iman Trio Acoustic, nakon kojih je nastupio trio Cukar i Caffe, dok su veliko finale i pravi raspjevani i rasplesani spektakl priredili Grooversi čiji nastup nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Na pozornici Crekvina program je započeo odličnim, nadahnutim i žestokim nastupom trija Padre koji je žestokim rock zvukom uz veliko odobravanje publike otvorio doista žestoku večer na Crekvini.

Nakon njih nastupili su kastavski ljubimci Techno Vikings koji su svojom izvedbom i ovog puta oduševili. Prije kasnonoćnog drugog nastupa Vikingsa pozornicom je zagospodario SuperCover Band koji je rasplesao Crekvinu koja je pucala po šavovima od rasplesane i vesele gomile ljudi.

Tako je već prvi dan potvrdio da je organizator posložio program prema ukusu publike. Zabava je potrajala do kasnih sati te je tako stavljen pečat na prvi, izuzetno uspješan dan.

A najbolje tek dolazi…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari