Rakitićeva lopta iz Barcelone Dječjoj bolnici Kantrida donijela vrijednu donaciju

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Udruga “Veliko srce malom srcu” predala je vrijednu donaciju riječkom KBC-u zahvaljujući akciji u kojoj je sudjelovao proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac

Ivan Rakitić osigurao je loptu, igrači Barcelone su ju ispotpisivali a potom je prodana na aukciji – i to za 50 tisuća kuna, s tim da je novopečeni vlasnik lopte dodatno uplatio još 25 tisuća kuna!

Sve se ovo dogodilo zahvaljujući ideji i organizaciji Udruge Veliko srce malom srcu koja je novac iskoristila za kupnju medicinske opreme koja je danas donirana Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Riječ je o dva monitora vitalnih funkcija s mjerenjem invazivnog tlaka i četiri pulsna oksimetra koji će itekako dobro doći dnevnoj bolnici i jedinici intenzivnog liječenja popularno zvane „Dječje bolnice Kantrida“.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Inicijator ove humanitarne aukcije je otac bolesne djevojčice, Branko Šubat, a voditelj riječke posružnice Udruge Veliko srce malom srcu, Ivica Krmpotić, nije skrivao zadovoljstvo uspješnim ishodom akcije. Uručenju donacije nazočio je i predsjednik Udruge “Veliko srce malom srcu”, dr. Dražen Belina sa zagrebačkog “Rebra”.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Svake godine u Hrvatskoj se rodi 300 do 400 djece koji zahtijevaju operaciju na srcu, bilo u novorođenačkom periodu, bilo u kasnijem životu, istakao je Belina.

VIDEO DANA: